în PNL Râmnicu Vâlcea se ascute lupta internă

miercuri, 19 august 2009

În PNL Râmnicu Vâlcea se ascute lupta internă

Apropiatele alegeri interne din PNL Vâlcea ascut lupta internă din partid, în detrimentul campaniei prezidenţiale, de care ar trebui să fie preocupaţi în această perioadă toţi membrii PNL. În lupta pentru obţinerea conducerii organizaţiei municipale a intrat de curând încă un liberal, respectiv Adrănel Cotescu, existând anumite voci din partidul galben care dau ca posibilă această manevră pentru îndepărtarea lui Bogdan Pistol, unul dintre candidaţii la scaunul de preşedinte la organizaţia municipală, prin scindarea intenţiilor de vot ale liberalilor. La organizaţia judeţeană, lupta este mai „încinsă” ca oricând între actualul preşedinte, Emilian Frâncu şi vicepreşedintele Cristian Buican.

Patru candidaţi la municipiu

Faţă de candidaţii deja ştiuţi, Ion Nicolae şi Bogdan Pistol au mai intrat în cursă oficial Eduard Vârlan (consilier municipal) şi Adrănel Cotescu. Un alt candidat, Ion Florescu a renunţat între timp la idee. Adrănel Cotescu este însă o surpriză pentru mulţi şi reprezintă încă un pericol real pentru actualul preşedinte de la municipiu, Ion Nicolae. Surse din interiorul partidului dau însă ca sigură şi ipoteza cum că intrarea lui Cotescu în luptă ar avea drept scop provocarea unui al doilea tur de scrutin şi eliminarea din cursă a lui Bogdan Pistol.

Înfruntarea este cu atât mai acerbă cu cât persoana care va câştiga preşedinţia de la organizaţia municipală are toate şansele de a emite apoi pretenţii şi pentru o candidatură la alegerile pentru Primăria Râmnicului. „Câştigătorul alegerilor interne care vor avea loc pe 23 august nu va fi neapărat şi candidat la primărie, ci desemnarea acestuia se va face în urma unei selecţii riguroase. Pentru ca partidul să aibă de unde alege, viitorul preşedinte al PNL Râmnicu Vâlcea va trebui să fie ajutat de alţi doi-trei colegi, care vor avea astfel ocazia să se facă vizibili până în 2012.”, a spus candidatul la preşedinţia organizaţiei municipale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe