Gripa porcină a ajuns la Vâlcea

duminică, 30 august 2009

Vâlcenii trebuie să ştie adevărul!

Gripa porcină a ajuns la Vâlcea

Gripa porcină a ajuns şi la Vâlcea. Ministerul Sănătăţii a confirmat săptămâna trecută infestarea a două persoane din Vâlcea cu virusul A /H1N, în alte două cazuri existând suspiciunea că ar fi vorba de temutul virus care a făcut victime mai ales pe continentul Sud American. Autorităţile sanitare locale şi judeţene refuză însă să dea amănunte despre aceste cazuri, evitând contactul cu presa. Nici o autoritatea locală nu vrea să vorbească totuşi despre cele două cazuri de gripă porcină confirmate de Ministerul Sănătăţii.

Toate instituţiile abilitate vor să ţină secretul, pe motiv că presa nu ar face altceva decât să creeze panică în rândul cetăţenilor. Prefectul de Vâlcea, Remus Grigorescu spune însă că numărul total al suspiciunilor se ridică la 17. Rezultatul analizelor ar putea sosi în zilele următoare. Primul pacient din Vâlcea confirmat ca fiind purtătorul temutului virus este un tânăr de 20 de ani care, în urmă cu câteva zile s-a întors, împreună cu soţia, din Anglia.

De la el a contactat virusul şi o sora lui. Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile din cadrul Ministerului Sănătăţii a precizat că starea de sănătate a celor doi pacienţilor este bună, înregistrându-se forme uşoare de boală. Aceştia se află internaţi la spitalul Matei Balş din Bucureşti şi urmează tratament cu antivirale. „Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisible a raportat încă 28 de cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1 depistate în săptămâna 17 – 23.08.2009.

Dintre cele 28 de cazuri confirmate de către Institutul Naţional Cantacuzino, 11 au fost identificate în Municipiul Bucureşti, 5 cazuri în Timişoara şi câte 2 cazuri în judeţele Brăila, Galaţi, Ilfov, Iaşi, Prahova şi Vâlcea”, se arată în comunicatul remis de Ministerul Sănătăţii. Săptămâna trecută, numărul cazurilor confirmate în România cu tulpina nouă AH1N1 a ajuns la 281. Ministerul Sănătăţii a precizat însă că România este printre ţările care au capacitatea de a produce vaccin împotriva acestui virus. În prezent, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino sunt în curs de desfăşurare testele preclinice (teste pe animale) pentru realizarea vaccinului A/H1N1.

Cercetătorii români preconizează finalizarea acestora la sfârşitul lunii septembrie a.c., urmând ca, de la 1 octombrie, să înceapă şi derularea testelor clinice. După finalizarea acestora va demara producerea vaccinului. Capacitatea de înfiolare a Institutului Naţional Cantacuzino este de cinci milioane de doze. (A.V.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe