Edilii Ciucă şi Vasilache încurajează evaziunea fiscală din Olăneşti

duminică, 23 august 2009

Autorităţi „impotente“ şi amorale!

Edilii Ciucă şi Vasilache încurajează evaziunea fiscală din Olăneşti

• Prin nedeclararea la Direcţia Finanţelor Publice a activităţilor producătoare de venituri din turism se prejudiciază atât bugetul local, cât şi cel de stat. Oricine poate realiza acest adevăr! La Băile Olăneşti, evaziunea se produce la vedere, cu tupeu şi sub protecţia autorităţilor locale!

În oraşul-staţiune Băile Olăneşti întâlnim o situaţie unică la nivel naţional. Întreaga conducere a Primăriei încurajează evaziunea fiscală. Primarul Gheorghe Ciucă şi viceprimarul Sorin Vasilache sunt complici la această situaţie. Cei doi edili administrează Băile Olăneşti într-un dispreţ total al legii. În staţiune se practică activităţi de turism în peste 1000 de hoteluri, pensiuni, vile sau case particulare.

Cu toate acestea, plătitoare de taxe şi impozite sunt maxim 200 de societăţi, care îşi declară în mod onest activităţile reale şi veniturile provenite din turismul balnear sau cel de agrement. Prin nedeclararea la Direcţia Finanţelor Publice a activităţilor producătoare de venituri se prejudiciază atât bugetul local, cât şi cel de stat. Oricine poate realiza acest adevăr. La Băile Olăneşti, evaziunea se produce la vedere, cu tupeu şi sub protecţia autorităţilor locale!

În acest timp, primarul localităţii, Gheorghe Ciucă, şi viceprimarul Sorin Vasilache dau neputincioşi din umeri, spunând că nu există fonduri suficiente în vistieria oraşului pentru investiţii în lucrări de infrastructură (drumuri, alimentare cu apă, canalizare, iluminat public, amenajare parcuri etc). Cei doi edili îi prostesc pe faţă pe locuitorii de bună credinţă din Băile Olăneşti. Pentru că dacă Primăria ar demara o campanie de identificare a tuturor celor care practică şi încasează venituri considerabile din activitatea de turism, iar aceştia şi-ar plăti obligaţiile fiscale conform legilor în vigoare, atunci ar exista fonduri suficiente pentru modernizarea localităţii.

Echipa Ciucă şi Vasilache preferă, în schimb, să stea cu mâinile în sân şi să-i susţină din umbră pe evazionişti, pe care-i folosesc ca pe o masă de manevră în scop electoral şi nu numai. Ilustrăm acest material jurnalistic cu fotografii ale unor imobile în care avem indicii că se desfăşoară activităţi de turism „necontabilizate“, nedeclarate la stat.

Le sugerăm edililor Ciucă şi Vasilache, ca împreună cu celelalte autorităţi competente, să verifice vilele domnilor – prieteni: Constantin Gheonoiu, Alexandru Moreanu şi Constantin Coşmulescu. Ne oferim chiar să ajutăm următoarele instituţii: Instituţia Prefectului, Primăria Băile Olăneşti, Finanţele Publice Vâlcea, Garda Financiară, Poliţia Economică să combată evaziunea fiscală de ordinul miliardelor de lei din staţiunea Băile Olăneşti. De asemenea, ne întrebăm: Câte dintre aceste instituţii ale statului vor demara verificări în legătură cu această situaţie alarmantă?  Ce spuneţi domnilor Remus Grigorescu, Gheorghe Ciucă, Gheorghe Gogârnoiu, Aurel Miriţoiu, Florian Marin? Aşteptăm răspunsuri...

(N.T.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe