Dezvoltarea unei structuri a economiei sociale de tipul intreprindere sociala pentru comunitatea roma

duminică, 23 august 2009

Comunicat de presa

                                                                                                         

                   PRIMARIA COMUNEI FRINCESTI in parteneriat cu ASOCIATIA PENTRU DEZVOLTARE COMUNITARA VALCEA  implementeaza proiectul „Dezvoltarea unei structuri a economiei sociale de tipul intreprindere sociala pentru comunitatea roma”, proiect cofinantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Sectorial pentru  Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale” Domeniul major de intervenţie 6.1. „Dezvoltarea economiei sociale”.
         
                   Obiectiv general: cresterea sanselor de integrare pe piata muncii a persoanele de etnie roma prin  dezvoltarea structurilor economiei sociale pentru evitarea marginalizarii si excluderii sociale.    
             
               Obiective specifice:

- Infiintarea si dezvoltarea unei forme de ocupare inovatoare si flexibile in comuna-intreprindere sociala in vederea stimularii crearii de noi locuri de munca pentru un numar de 23 persoane intr-un interval de 24 de luni;

- Dezvoltarea serviciului flexibil si alternativ de tip  “ Centru de zi” pentru ingrijirea unui numar de 30 copii ai familiilor beneficiarilor;

- Imbunatatirea, dupa 24 de luni de la inceperea proiectului,  a nivelului  de constientizare  si informare a  65 % din populatia roma din comuna asupra necesitatii  formarii profesionale, implicarii in activitati generatoare de venit.

              Pana in acest moment au fost finalizate activitatile prevazute in primele luni de implementare si anume: a fost stabilita echipa de proiect si au fost comunicate responsabilitatile fiecarui membru pentru buna desfasurare a proiectului. Debutul proiectului a fost anuntat printr-o conferinta de presa organizata la sediul Primariei Francesti in luna mai 2009 la care au participat atat reprezentanti ai mass – mediei locale, membrii echipei de proiect, reprezentanti ai beneficiarului si persoane din comuna, potentiali beneficiari ai activitatilor prevazute in proiect.

                 Au fost intreprinse demersurile pentru infiintarea intreprinderii sociale si a centrului de zi pentru ingrijirea unui numar de 30 de copii ai beneficiarilor.               

Persoana de contact: Sofilca Mihaela – Lidia -  Manager Proiect
Primaria Comunei Francesti
Tel: 0769619765
E-mail: [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe