Copiii veniţi în vacanţă la Vâlcea au aflat că:

duminică, 30 august 2009

Copiii veniţi în vacanţă la Vâlcea au aflat că:

„Drogurile îţi opresc zborul!”
 
Vineri, 28 august 2009, la invitaţia Direcţiei Judeţene pentru Tineret Vâlcea, reprezentaţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Vâlcea împreună cu cei ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea – Compartimentul de Prevenire şi Combatere a Criminalităţii au fost prezenţi în Tabăra Călimăneşti unde s-au întâlnit cu elevii aflaţi aici în vacanţă.

Cei 30 de elevi, veniţi din judeţele Buzău şi Constanţa, au fost foarte curioşi să cunoască ce sunt drogurile şi cât de mult rău pot să le facă.  Dr. Ţîrcomnicu Georgiana şi inspector Pâslaru Ionuţ (din partea CPECA) le-au descris tinerilor cazul unui băiat, Cătălin, de 22 de ani, din Bucureşti, care a apelat la serviciile Centrului în anul 2008, pentru a renunţa la dependenţa de heroină.

El consuma heroina injectabil de 8 ani şi, după ce a vândut tot ce era de valoare din caselele lui şi ale prietenilor, nu a mai avut bani să îşi procure praful alb. S-a prezentat la Centru în sevraj, îl dureau muşchii, avea greaţă, rinoree, hipersalivaţie şi hiperlacrimaţie, transpiraţii, frisoane, insomnie şi era foarte agitat şi nervos.

Pacientul a fost evaluat şi a urmat un tratament de dezintoxicare în urma căruia a renunţat la droguri.  Dar, faptul că s-a întors în acelaşi mediu, cu aceiaşi prieteni, în Bucureşti, l-a făcut să se reapuce de consumul de heroină şi, neavând bani, a început să facă trafic de droguri, în urma căruia a primit pedeapsa privativă de libertate pentru 12 ani.

Copiii din Tabăra Călimăneşti au fost impresionaţi de acest caz şi au promis că nu vor încerca droguri ilegale niciodată, pentru că ei nu vor să îşi distrugă vieţile, ei vor să “zboare” fără droguri. Tinerii au primit pliante din partea cpt. Ioniţă Cristian şi sg. maj. Luca Alexandru, reprezentanţii IJJ Vâlcea, ce cuprind răspunsuri la întrebările: “Ce se consuma?”, “Care sunt consecinţele consumului de droguri?”, “De ce ce se consumă droguri?”, “Ce putem face împotriva consumului de droguri?”.

Dr. Ţîrcomnicu Georgiana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe