Controale drastice în spitalele din judeţul Vâlcea

miercuri, 19 august 2009

Controale drastice în spitalele din judeţul Vâlcea

Anda Vlad

Începe febra acreditărilor pentru unităţile medicale. De anul viitor, comisia naţională de acreditare a spitalelor va demara o procedură prin care toate spitalele vor fi obligate să se acrediteze în funcţie de criteriile de performanţă. Spitalele vor primi stele în funcţie de condiţii pe care le oferă pacientului, care nu ar trebui să mai fie surprins, atunci când se internează, de ceea ce găseşte în unitatea sanitară.

Deşi managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, Georgeta Sălişte se bate cu pumnii în piept că unitatea medicală pe care o conduce a fost modernizată, realitatea este că, în acest moment, ea nu se încadrează în condiţiile de acreditare. „Trebuie să recunoaştem că, în momentul de faţă, spitalul nostru nu se încadrează nici în proporţie de 80 la sută în condiţiile de acreditare.

Sunt sigură că, până în momentul obţinerii acesteia, spitalul va reuşi să atingă un nivel de performanţă la standarde ridicate. Sperăm să ne rezolvăm problemele până la venirea comisie”, susţine Georgeta Sălişte. Dacă nu se va încadra în cerinţele comisiei, SJU Vâlcea are putea pierde statutul de spital de urgenţă.

Pentru a preîntâmpina aceste situaţii, Autoritatea de Sănătate Publică a demarat deja o serie de controale la toate unităţile medicale din judeţ, pentru a descoperi dacă saloanele, rezervele şi grupurile sanitare sunt igienizate corect, precum şi pentru a verifica buna funcţionare a laboratoarelor sau staţiilor de sterilizare.

De asemenea, reprezentanţii ASP Vâlcea vor fi foarte atenţi cum se găteşte la bucătăriile din spital, dar şi în ce condiţii sunt depozitate alimentele. Spitalele care vor primi un program de conformare din partea ASP vor trebui să remedieze deficienţele descoperite într-un termen stabilit de instituţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe