“Big Brother” a fost transferat în administrarea Poliţiei Comunitare

duminică, 16 august 2009

• La nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea,

„Big Brother” a fost transferat în administrarea Poliţiei Comunitare

Consilierii locali din Râmnicu Vâlcea au aprobat la ultima şedinţă propunerea de transmitere în administrarea Poliţiei Comunitare a sistemului de supraveghere video în municipiul Râmnicu Vâlcea, aflat în inventarul bunurilor aparţinând domeniului public al municipiului. Poliţia Comunitară va asigura pe toata perioada de administrarea integritatea şi buna exploatare a sistemului şi va încheia un protocol de colaborare cu Poliţia municipiului în vederea exploatării în comun a acestui sistem.

Realizarea sistemului de supraveghere video în municipiul Râmnicu Vâlcea a avut ca obiectiv creşterea gradului de siguranţă publică prin amplasarea şi asigurarea funcţionalităţii sistemelor de supraveghere video pe principalele artere din oraş, în vederea prevenirii şi reducerii unor fenomene antisociale juvenile, care creează o stare de nesiguranţă amplificată în rândul cetăţenilor.

Realizarea sistemului de supraveghere video are dispecerat şi monitorizează 35 de zone cu risc criminogen sporit situate în toate cartierele municipiului: Cartier Nord, Cartier Sud, Centru, 1 Mai, Ostroveni, Ostroveni Sud, Petrişor, Colonia Nuci. Imaginile obţinute de la camerele de supraveghere, atât pe timpul zilei cât şi pe timpul nopţii, sunt exploatate atât în scop preventiv, cât şi pentru documentarea activităţii ilicite a persoanelor ce săvârşesc infracţiuni şi contravenţii. Punctele unde au fost instalate camerele de supraveghere sunt acele locuri unde frecvent au fost comise fapte penale şi contravenţionale şi unde există o fluenţă mare de persoane ori în „locuri obligatorii de trecere” (intrările şi ieşirile principale din municipiu) precum şi în cartierele limitrofe.

Având în vedere că prin hotărârea nr. 264/151 din 22.12.2004, Consiliul Local a aprobat înfiinţarea Poliţiei Comunitare a municipiului Râmnicu Vâlcea, cei de la Primăria Râmnicului au considerat oportun transmiterea în administrarea acestei structuri a „Sistemului de supraveghere video în municipiul Râmnicu Vâlcea” pentru a se asigura exploatarea eficientă a sistemului prin supravegherea eficientă şi prevenirea infracţionalitaţii în jurul instituţiilor de învăţământ de pe raza municipiului, realizarea unui material probatoriu faţă de persoanele care au încălcat prevederile legale, protejarea patrimoniului public şi privat, protejarea persoanei, scurtarea timpului de reacţie prin dirijarea patrulelor de către dispecerul de serviciu la locul comiterii faptelor, etc. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe