|marți, septembrie 21, 2021
  • Follow Us!

Bani şi comisii de la Guvern pentru Ocnele Mari 

Bani şi comisii de la Guvern pentru Ocnele Mari

Guvernul Boc a aprobat în şedinţa de miercuri o parte din banii care vor fi folosiţi pentru continuarea caselor sinistraţilor din cartierul Căzăneşti şi pentru lucrările de prăbuşire controlată din Câmpului I de sonde. Suma de 1,5 milioane de lei a fost acordată pentru Ocnele Mari ca urmare a suplimentării bugetului Ministerului Economiei pe anul în curs.

Aceşti bani au fost alocaţi ca urmare a solicitării autorităţilor locale de la Ocnele Mari, afectate de exploatarea zăcământului de sare, dar şi a localnicilor, făcute chiar în prezenţa premierului Emil Boc ajuns în zonă pe 8 august a.c. Premierul  Emil Boc a dat atunci asigurări că fiecare persoană strămutată va fi despăgubită şi va fi sprijinită să finalizeze construcţia locuinţei.

Astfel, purtătorul de cuvânt al Guvernului a declarat miercuri, după finalizarea şedinţei, că „banii vor fi destinaţi finalizării construirii caselor de la Căzăneşti, unde urmează să se mute locuitorii afectaţi. De asemenea, fondurile alocate vor fi folosite pentru continuarea lucrărilor de prăbuşire controlată prevăzute în programul de măsuri pentru detensionarea situaţiei din Câmpul I sonde”, a precizat Ioana Muntean, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Leave a Response