1,2 milioane euro pentru exproprieri, în vederea prelungirii străzii Dem Rădulescu spre sud

duminică, 2 august 2009

• În urma aprobării Consiliului Local,

1,2 milioane euro pentru exproprieri, în vederea prelungirii străzii Dem Rădulescu spre sud

Săptămâna trecută, Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a aprobat în unanimitate demararea procedurii de expropriere a imobilelor-terenuri, afectate de realizarea obiectivului de investiţii „Prelungirea bulevardului Tineretului, spre sud, cu bulevardul Dem Rădulescu de la intersecţia cu strada Ostroveni până la intersecţia cu DN 67”. Realizarea acestei importante investiţii a rezultat din necesitatea stringentă pentru municipiu de a se crea încă o arteră de circulaţie majoră pe direcţia Nord-Sud a oraşului, în vederea fluidizării traficului rutier. Primul tronson al bulevardului Dem Rădulescu, de la intersecţia cu strada Lucian Blaga până la intersecţia cu strada Ostroveni, a fost finalizat în anul 2008, el asigurând fluenţa traficului rutier între strada Ostroveni şi bulevardul Tinerelului, precum şi accesul către zona de locuinţe Ostroveni Sud, zona ce s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani.

Pentru a asigura direct circulaţia majoră între zonele funcţionale şi de locuit din partea de sud a municipiului Râmnicu Vâlcea (cartierul Ostroveni) şi DN 7 (Piteşti - Sibiu), este absolut necesară realizarea tronsonului doi al bulevardului Dem Rădulescu, de la intersecţia cu strada Ostroveni până la intersecţia cu DN 67. Traseul acestui tronson, stabilit prin studiul de fezabilitate, afectează o suprafaţă de teren de 3,3 hectare, din care 1,3 hectare teren aparţinând domeniului public al statului, iar 2 hectare proprietate privată. Conform prevederilor din Legea privind unele măsuri prealabile lucrărilor de construcţie de drumuri de interes naţional, judeţean şi local, se declară ca fiind de utilitate publică toate lucrările de construcţie de drumuri de interes naţional, judeţean şi local. În înţelesul acestei legi, lucrările de construcţie de drumuri, reprezintă lucrări de construire, reabilitare, dezvoltare, modernizare ori extindere a acestora, astfel încât obiectivul de investiţii „Prelungirea bulevardului Tineretului, spre sud, cu bulevardul Dem Rădulescu de la intersecţia cu strada Ostroveni până la intersecţia cu DN 67”, reprezintă lucrare de construcţie de drumuri de utilitate publică.

Astfel, s-a decis vineri, 31 iulie 2009, declanşarea procedurii de expropriere a imobilelor-terenuri, afectate de realizarea obiectivului de investiţii „Prelungirea bulevardului Tineretului, spre sud, cu bulevardul Dem Rădulescu de la intersecţia cu strada Ostroveni până la intersecţia cu DN 67”. Suma globală a despăgubirilor, estimată pe baza raportului de evaluare întocmit de evaluator atestat ANEVAR, este de circa 1,2 milioane euro, la un preţ de 60 euro/mp. Despăgubirile privind exproprierea, se vor suporta din resurse proprii ale bugetului local şi din împrumutul bancar. De asemenea, au fost desemnaţi consilierii locali Doru Filip, Eduard Vârlan şi Doru Chiriţă să facă parte din Comisia pentru verificarea dreptului de proprietate şi constatării acceptării sau, după caz, neacceptării cuantumului despăgubirilor de către proprietarii imobilelor expropriate. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe