Universitatea “Spiru HaretÔÇ£ este cu multe în afara legii

duminică, 26 iulie 2009

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu:

Universitatea „Spiru Haret“ este cu multe în afara legii

• Raportul final în acest caz, cel mai probabil miercuri

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat sâmbătă, 25 iulie, după şedinţa BPN a PSD, că Raportul în cazul Universităţii „Spiru Haret“ va fi finalizat la jumătatea săptămânii viitoare, probabil miercuri, decizia în acest caz urmând să o prezinte în Guvern, informează Mediafax.

„Raportul va fi gata pe la jumătatea săptămânii. Dacă mai apare nevoia de a avea şi alte informaţii, sigur că o să ne mai ducem şi o să luăm. Când îl finalizăm, îl comunicăm“, a spus Andronescu, care a arătat că Universitatea „Spiru Haret“ este „cu multe în afara legii“. Andronescu a arătat, totodată, că va prezenta decizia în Guvern, după care aceasta va fi publicată.

Diplomele ebsolvenţilor rămân deocamdată valabile

„Diplomele absolvenţilor de la Universitatea "Spiru Haret" rămân valabile şi sunt valide pentru toate formelele de învăţământ aprobate prin lege, până la clarificarea totală a situaţiei, urmând ca, printr-un act normativ, să fie reglementată situaţia individuală a absolvenţilor care necesită revalidarea diplomelor“, a declarat, marţea trecută, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, în cadrul unei conferinţe de presă cu privire la scandalul diplomelor de la „Spiru Haret“.

Declaraţiile ministrului Ecaterina Andronescu:
• Vreau să adresez un mesaj celor care de bună credinţă s-au inscris şi au absolvit la Universitatea "Spiru Haret": diplomele lor râmân valabile, sunt valabile pentru toate programele şi toate formele de învăţământ în care ele au fost aprobate prin lege.
•  Toate diplomele obţinute sunt valide, urmând ca după clarificarea situaţiei, printr-un act normativ, să fie reglementată situaţia individuală pentru cei care necesită revalidarea diplomei.
• Controlul continuă, dar se desfăşoară cu greutate deoarece Universitatea nu colaborează.
• Echipa de control nu a avut încă acces la toate documentele şcolare necesare obţinerii clarificărilor în acest caz. Nu am putut separa formele de studii legale, de cele nelegale, deoarece toţi studenţii înscrişi la diferite centre şi forme de învăţământ sunt cuprinşi în aceeaşi bază de date.
• Consider că responsabilitatea publică în această situaţie revine în totalitate Universităţii "Spiru Haret".
• La finalizarea controlului, vom produce un document prin care vom propune măsuri concrete privind intrarea în legalitate a Universităţii "Spiru Haret".
• Numărul diplomelor solicitate a evoluat în fiecare an. În 2008 s-au eliberat 50 000 de diplome, iar anul acesta s-a cerut eliberarea a 56.000 de diplome.
• Atrag încă o dată atenţia Universtităţii "Spiru Haret" să intre în legalitate.
Universitatea „Spiru Haret“: Ecaterina Andronescu îşi spală imaginea pe seama noastră. Facultăţile de stat private percep taxe ilegale
Conducerea Universităţii „Spiru Haret“ acuză facultăţile „de stat private, neconstituţionale şi ilegale“ că „încasează sume uriaşe din taxe ilegale“, fonduri care nu sunt virate la bugetul de stat şi care pot deveni surse de corupţie. Universitatea a decis să sesizeze comisiile pentru cercetarea abuzurilor ale Camerei Deputatilor şi Senatului, cu privire la acţiunile ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu. „Având în vedere prejudiciile care se aduc zecilor de mii de absolvenţi nedreptăţiţi de deciziile abuzive şi nelegale ale Ministerului Educaţiei Cercetării şi Inovării, solicităm acestei Comisii să se întrunească în regim de urgenţă pentru analizarea acestei situatii“, se arata într-un comunicat al Universităţii.

Biroul Executiv al Senatului universităţii susţine că actualul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, alături de predecesorii săi, încearcă „să-şi spele imaginea pe seama noastră“, iar Spiru Haret „decontează gafele şi lipsa de coerenţă“ a politicilor din domeniul educaţiei.

Sursa: www.hotnews.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe