Senatorul Emilian Frâncu promovează drepturile persoanelor cu handicap

miercuri, 15 iulie 2009

Senatorul Emilian Frâncu promovează drepturile persoanelor cu handicap

Marţi, 14 iulie 2009, la Sala de şedinţe a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea, a avut loc o dezbatere publică pe tema modificării Legii nr.448/2006, republicată în 2008, cu modificările şi completările ulterioare, privind protecţia persoanelor cu handicap.
La dezbatere au fost invitate autoritătile locale implicate, organizaţiile nonguvernamentale cu activitate în domeniu, dar şi persoane vizate de această problematică.

Demersul a fost iniţiat de deputatul PNL Cristina Ancuţa Pocora, preşedinte al Comisiei pentru Egalitatea de Şanse pentru Femei şi Bărbaţi a Camerei Deputaţilor. Alături de Direcţia de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea, Inspecţia Socială Sud Vest Oltenia, Inspectoratul Social Regional Sud Vest Oltenia, Casa de Asigurări de Sănătate, numeroase ONG-uri implicate în activitatea de protejare a persoanelor cu dizabilităţi, s-a aflat şi senatorul PNL de Vâlcea, Emilian Frâncu, iniţiator al propunerii legislative pentru modificarea Legii nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Sugestiile şi propunerile făcute în cadrul acestei dezbateri (salarizarea asistenţilor personali, facilităţi în decontarea cheltuielilor cu mijloacele de  transport, constituirea unui Centru Respiro în Râmnicu Vâlcea, gratuitate pentru toate medicametele, respectarea normelor privind amplasarea rampelor de acces pentru persoanele cu handicap la toate instituţiile de interes public etc) vor fi incluse într-un text care va fi depus în luna septembrie la Parlamentul României pentru a avea o lege funcţională mai explicită care să răspundă în mod real nevoilor persoanelor cu dizabilităţi.

Deputatul PNL Cristina Pocora i-a asigurat pe cei prezenţi că toate problemele ridicate la Vâlcea vor fi transmise şi Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Handicap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe