Securistul Zaremba, putred de bogat

duminică, 26 iulie 2009

• Potrivit declaraţiilor de avere ale membrilor CA de la OLTCHIM,

Securistul Zaremba, putred de bogat

• Politicianul umflat cu pompa, Grigore Crăciunescu, este şi el un om de bani gata

Nicu Trandafir

Săptămâna trecută, Wojciech Zaremba şi Grigore Crăciunescu, membrii în Consiliul de Administraţie al SC Oltchim SA, au dat publicităţii declaraţiile de avere pe site-ul societăţii. Astfel, aflăm că Wojciech Zaremba deţine trei case de locuit în Polonia (Konstancin, Lohianki şi Gdynia), în valoare totală de peste 800.000 euro. Chiar dacă spune că nu are autoturisme, Wojciech Zaremba a vândut anul trecut două maşini Peugeot, pentru care a încasat suma totală de 10.000 euro. De asemenea, polonezul de la compania Petro Carbo Chem mai are un cont curent de 16.000 euro, deschis în 1989 la Citibank, adică exact în anul când a plecat din cadrul serviciilor secrete poloneze.

În 2008, Wojciech Zaremba nu a avut venituri din salarii, dar a avut venituri din activităţi independente de peste 100.000 euro, iar soţia sa a câştigat ca avocat suma de 20.000 euro. În luna mai 2007, Grupul PCC SE a achiziţionat de la Lindsell Entreprises un pachet de 1% din acţiunile Oltchim SA. În decembrie 2007, statul român a diminuat capitalul social al Oltchim SA şi, urmare a acestei acţiuni, pachetul deţinut de PCC s-a majorat, fără niciun efort financiar, la 12,9%. Petro Carbo Chem, o firmă cu sediul în Germania, a reuşit să preia pachetele majoritare de acţiuni la câteva companii concurente pe piaţa externă cu Oltchim SA, una dintre societăţile strategice la care statul român este încă acţionar majoritar.

Oficialii Oltchim l-au şi acuzat, de altfel, pe directorul de dezvoltare al PCC SE, Wojciech Zaremba, că ar fi fost colaborator al serviciilor secrete poloneze. Într-o conferinţă de presă susţinută la Bucureşti, Zaremba a afirmat că, înainte să lucreze la PCC SE, a fost preşedintele unui combinat chimic din Polonia. Presa poloneză menţiona, în anul 2006, când Zaremba a fost pentru o scurtă perioadă preşedintele CA al firmei ZAK, că acesta ar fi fost de fapt avocat. Ceva mai aproape de adevăr, totuşi, pentru că există informaţii care arată că Waldemar Preussner şi Wojciech Zaremba sunt în evidenţele Wojskowe Sluzby Informacyjne (WSI) cu state vechi. După desfiinţarea serviciului de informaţii respectiv, în anul 2007, cei doi şi-au continuat activitatea conspirat, în cadrul unuia dintre noile servicii create pe scheletul fostului WSI. Sursele noastre dau ca sigur faptul că Zaremba este ofiţer superior şcolit în serviciile secrete din fosta URSS.

Grigore Crăciunescu şi-a împrumutat firma cu... 3,5 miliarde lei

Omul de afaceri Grigore Crăciunescu spune că are doar un apartament de 120 mp în Râmnicu Vâlcea, cumpărat în 2007, şi conturi şi depozite la bănci în valoare totală de circa 2,3 miliarde lei vechi. De asemenea, Grigore Crăciunescu deţine părţi sociale la Nordic Impex SRL în valoare de 400 milioane lei vechi, dar a acordat aceleiaşi societăţi un împrumut de peste 3,5 miliarde lei vechi. La salarii, Grigore Crăciunescu a trecut o „simbolică” sumă de 350 milioane lei vechi, iar din funcţia de consilier local a câştigat suma de 60 milioane lei vechi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe