Revoltă împotriva primarului la Livezi

duminică, 12 iulie 2009

Revoltă împotriva primarului la Livezi


Ştefan Verdeş, ajuns anul trecut primar din pompier, are toate şansele să se transforme într-un mic satrap al comunei Livezi. În timp numărul reclamaţiilor la adresa sa au crescut. Nesimţirea unor funcţionari publici

Nicolae Popa din satul Pîrîienii de Mijloc a înregistrat o adresă la Primăria Livezi (2129/06.04.2009) prin care cerea sprijin primarului. De fapt cerea ca o comisie din primărie să constate  că în punctul "La Tabără Nuci" i-a fost încălcată propietatea : „ ... mi-a fost distrusă cultura de către Ancuţa Ion şi mi-a făcut un şanţ de dirijare a apelor pe cultura mea de ceapă, usturoi, cartofi pe lugimea de 70 de metri şi lăţimea de 70 cm.

Pe cultura mea distrusă numitul Ancuţa Ion a cultivat ovăz.....“.  La această solicitare a unui om necăjit şi muncitor, care trudeşte din greu pentru a-şi întreţine familia primarul dă un răspuns sec şi neadevărat : „La data când s-a deplasat comisia la faţa locului nu exista un şanţ care să dirijeze apa pe cultură şi nu existau culturi afectate.“ Ei bine, domnule Verdeş, v-am prins cu ocaua mică. Miercuri când am fost noi în Pîrîieni şanţul era acolo şi nu părea săpat de două zile. Mai mult am găsit şi martori care să ne povestească cine i-a încălcat proprietatea lui Nicolae Popa.

Păi cei care au făcut această măgărie sunt: în capul listei prietenul dumneavoastră Ion Ancuţa, însoţit de Ion Dragomir, Ion Florin, Grigore Popa, Ionuţ Ancuţa, Melania Ancuţa, Cristi Chelu şi Adriana Ancuţa. Suntem convinşi, domnule primar, că aţi fi putut afla aceste lucruri şi dumneavoastră dacă aţi fi iubit dreptatea, legea şi adevărul. Le puteau afla şi poliţiştii din comună pe care îi terorizaţi mereu şi îi ameninţaţi cu mutarea din serviciu.

Mai mulţi cetăţeni ne-au spus că îndemnaţi oamenii să dea în judecată poliţiştii şi să le facă reclamaţii, îi terorizaţi pe aceştia şi vă răzbunaţi pe fraţii Nicolae şi Marcel Popa pentru că nu v-au votat şi pentru că au pe case postere ale unor candidaţi social democraţi. Iar dumneavoastră sunteţi mare democrat liberal. Familia Popa munceşte din greu de mulţi ani să îşi facă un rost. Fraţii au muncit la petrol, s-au îmbolnăvit de muncă, au fost şi în afara ţării şi muncesc un hectar de pământ de le ies ochii din cap pe 40 de grade căldură.  Iar în acest timp cel care le-a încălcat terenul are pământ mai mult şi face bani din mărturii mincinoase aşa cum a fost în cazul în care Octavian Guran a băgat furca în cap unuia din fraţi.

Reclamaţii de la cetăţeni

Marcel Popa : „Primarul ăsta este cel mai slabprimar pe care l-am avut. Mâine dacă ar avea loc alegeri nu ar mai ieşi. Plânge lumea după doamna Ivancu. Am fost muncitor la petrol, am trei copii sunt bolnav şi primarul mă ameninţă că îmi dărâmă casa construită în anul 2000 pentru că am făcut-o fără autorizaţie.“

Nicolae Popa : „Am 41 de ani. Sunt născut aici. Din toţi primarii pe care i-a avut această comună ăsta este cel mai rău. Ne prigoneşte că are boală cu pozele de pe case peste tot unde a văzut afişe care nu sunt de la PDL le-a rupt. Nu e întreg la minte. A fost pompier, poate s-a priceput la furtune, dar cu oamenii nu ştie să vorbească. Ne-a înjurat şi pe mine şi soţia şi copii. Minte, îşi bate joc de oameni, nu dă ajutoarele sociale deşi a primit bani, nu dă îndemnizaţiile celor care au grijă de handicapaţi.“

 Mai muţi cetăţeni din trei sate ne confirmă bănuielile. Două femei ne roagă să nu le dăm numele de frică că primarul va apela la haimanalele din comună să le bată contra unei sticle de băutură. „A dat conserve expirate la alegeri şi băutură şi a ameninţat. Aşa a câştigat voturi. De fapt este manipulat de unul Lică care e consilier.“ Ne interesăm de acest Lică şi aflăm că este liderul portocaliilor şi că într-adevăr îl manipulează pe fostul pompier. Domn Lică vrea să o pună pe nevastă-sa director la şcoală. A făcut reclamaţii false la Inspectoratul Şcolar. Soţia sa a ajuns din inginer zootehnic profesor prin echivalare. A tot suplinit până se pare că nu mai are ce. Şi pentru a nu ajunge şomer vrea să fie director. Nu ne-ar mira să şi reuşească, că prea multe nedreptăţi se întâmplă în ţara asta.

Am stat şi am fumat pe marginea şanţului făcut la bătaie de joc peste munca familiei Popa care plantase ceapă şi usturoi şi ne miram cum mama naibii membrii comisiei  din primărie nu au văzut şanţul. Ori nici nu au fost acolo şi primarul a mâzgălit o adresă mincinoasă? !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe