Proiecte de 38 de milioane euro pentru Râmnicu Vâlcea

miercuri, 1 iulie 2009

Proiecte de 38 de milioane euro pentru Râmnicu Vâlcea

Municipiul Rm.Vâlcea va beneficia în scurt timp de modernizări şi totodată de îmbunătăţirea infrastructurii. Şi asta datorită faptului că Râmnicul în 2008 a fost declarat pol de dezvoltare urbană în 2008 şi astfel oraşul va putea beneficia de fonduri de 38,2 milioane euro.

Plan de Dezvoltare Urbană

De curând a fost supus dezbaterii publice Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) a municipiului Râmnicu Vâlcea unde s-a adus în discuţie extinderea sistemului de supraveghere video în oraş. Totodată, la această dezbatere s-a vorbit despre  proiectele privind infrastructura din municipiu, nouă la număr. Municipalitatea intenţionează să construiască cu banii primiţi pentru dezvoltarea infrastrcuturii din municipiui două poduri peste râul Olăneşti în zona centrală, dezvoltarea unei noi artere bulevardiere de traversare a oraşului de la nord la sud, un pasaj peste trecerea căii ferate şi modernizarea parcului Zăvoi.  

Banii trebuie cheltuiţi până în 2015

Toate aceste proiecte urmează să fie depuse de către administraţia locală a Râmnicului pentru accesarea sumei de 38,2 mil. euro cât urmează să revină municipiului în calitatea sa de pol de dezvoltare urbană. « Din 2013 şi până în 2015 banii trebuie cheltuiţi, dacă nu se pierd », a ţinut să menţioneze Magda Lungu, delegat din partea Agenţiei de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, prezentă la dezbaterea publică de miercuri. Dezbaterea publică a fost ultima etapă înainte de supunerea acestui plan spre aprobare Consiliului Local Municipal, în următoarea şedinţă ordinară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe