Poliţia Vâlcea, în pragul falimentului

duminică, 26 iulie 2009

Poliţiştii sunt în criză, iar infractorii fac chef!

Poliţia Vâlcea, în pragul falimentului

• sediile unor posturi comunale stau să cadă • parcul auto al IPJ prezintă un grad de uzură de 54 la sută • poliţiştii nu pot face faţă unui volum foarte de mare de muncă • gradul de uzură este ridicat chiar şi la trusele cu care se lucrează la criminalistică - de 70 la sută

Anda Vlad

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vâlcea se confruntă cu grave probleme datorită insuficienţa personalului din teritoriu, dar şi a dotării precare. De asemenea, dintr-un bilanţ al poliţiştilor vâlceni aflăm faptul că judeţul Vâlcea este unul plin de reclamagii, deoarece ocupă locul trei în ţară la sesizări adresate poliţiei, iar din punct de vedere al criminalităţii ocupă locul 15, în creştere.

Amenzi neîncasate

Fără fonduri, cu amenzi neîncasate şi fără suficiente efective care să combată infracţiunile din judeţ, poliţiştii au reuşit totuşi cu brio să ducă la capăt acţiuni importante pe parcursul acestui an, deşi, de multe ori, legislaţia în vigoare le lasă un gust amar. La o lună după ce şi-a prezentat demisia din fruntea conducerii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea, comisarul şef Florian Marin este tot la cârma instituţiei, în ciuda cârcotaşilor, pentru a prezenta oficial bilanţul activităţii pentru primele şase luni ale acestui an.

Deşi nu există nici un document scris în acest moment, verbal demisia lui Marin a fost respinsă, el putând să îşi continue activitatea la conducerea IPJ Vâlcea.  Acesta recunoaşte însă că nu este uşor să conduci un inspectorat, mai ales când nu există fonduri, sediile unor posturi comunale stau să cadă, iar oamenii cu care lucrezi nu pot face faţă unui volum atât de mare de muncă. În prezent, în structurile IPJ Vâlcea acţionează 900 de poliţişti, însă acest număr este insuficient.

Dotare slabă

Dacă la capitolul personal, IPJ Vâlcea nu stă bine, situaţia este asemănătoare şi în ceea ce priveşte dotarea. Multe sedii din teritoriu se află într-o stare deplorabilă, iar fonduri pentru reabilitarea acestora nu se găsesc. Posturile din comunele Diculeşti, Roşiile sau Ghioroiu sunt doar câteva dintre cele cu probleme, unde agenţii îşi desfăşoară activitatea în condiţii mai puţin bune. Fonduri pentru reabilitarea unor clădiri nu există, iar pentru cumpărarea altora nici nu se pune problema. Parcul auto lasă şi el de dorit. Potrivit declaraţiilor inspectorului-şef, în acest moment parcul auto al IPJ prezintă un grad de uzură de 54 la sută. „Încercăm să facem faţă. Ne-am fi dorit să avem mai multe fonduri, dar asta e realitatea şi lucrăm cu ce avem. Gradul de uzură este ridicat chiar şi la trusele cu care se lucrează la criminalistică - de 70 la sută”, a afirmat comisarul şef Marin.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe