“Lista lui BuicanÔÇ£ rupe PNL Vâlcea în două

duminică, 5 iulie 2009

Strategul PNL - Bogdan Pistol a semănat vânt...

„Lista lui Buican“ rupe PNL Vâlcea în două

Tiberiu Pîrnău

Se încing spiritele liberale. Liberalul Bogdan Pistol a făcut publică lista susţinătorilor lui Cristian Buican, la preşedinţia PNL Vâlcea. La sfârşitul săptămânii trecute aripa – Buican din Filiala Vâlcea a PNL a transmis presei un aşa-zis „Apel pentru unitatea PNL Vâlcea“, ocazie cu care am aflat şi lista susţinătorilor lui Cristian Buican la şefia partidului. Scrisoarea-apel a fost transmisă mai întâi membrilor şi simpatizanţilor PNL, circulând deja de o săptămână prin toate localităţile judeţului. Echipa deputatului Buican doreşte să inducă ideea că este câştigătoare din start, prin fraze de genul „ne asumăm atât unitatea şi solidaritatea, cât şi provocările şi responsabilităţile următorilor patru ani“.

„Apelul pentru unitate“ semnat de cei 22 de liberali „pro – Buican“ a avut un efect contrar, însă, în sânul filialei vâlcene, ducând la o strare de nervozitate în rândul persoanelor care l-au ajutat de-a lungul timpului pe deputatul Buican şi nu se regăsesc pe lista respectivă, dar şi în rândul susţinătorilor senatorului Emilian Frâncu, care condamnă „caracterul pervers al scrisorii“. „Ziarul de Vâlcea“ a aflat cine sunt autorii depeşei, purtătoare a seminţei de scandal: „strategul“ Bogdan Pistol (care se va folosi de relaţiile personale din presă să facă cât mai vizibilă echipa Buican), Mircea Poenaru (un personaj care are foarte mult timp liber la dispoziţie) şi bineînţeles coordonatorul din umbră – Cristian Buican.

Surse din interiorul echipei, care pledează pentru „unitatea PNL Vâlcea“ ne-au confirmat faptul că semnatarii apelului se vor susţine reciproc la alegerile pentru Biroul Permanent Teritorial din toamna acestui an, forul care conduce partidul. De remarcat este faptul că lista „celor 22“ conţine foarte multe nume noi pentru BPT, precum: Victor Popescu, Victor Stănculescu (susţinători fervenţi ai lui Cristian Buican), Dan Niţu (patronul de la „Damila“), Ion Năfliu – primarul comunei Galicea, Ion Greere, Ion Ungureanu – primarul din Muereasca, Dan Săraru – Şirineasa, Alin Pavelescu şi lista continuă.

Emilian Frâncu: „Există unitate în PNL“

• Contactat telefonic, senatorul Emilian Frâncu, preşedintele PNL Vâlcea, ne-a declarat: „Nu cunosc conţinutul exact al acestui apel pentru unitatea liberalilor vâlceni, dar prin titulatura sa s-ar induce ideea că nu ar exista unitate în rândul conducerii PNL Vâlcea. Este total fals şi există unitate în PNL. Dacă aş fi ştiut de acest document şi dacă mi-ar fi fost adus la cunoştinţă, sigur aş fi semnat apelul pentru unitatea liberalilor”.
• Deputatul Cristian Buican nu a răspuns la nici unul dintre apelurile noastre telefonice.
• Gheorghe Pasat: „Da, am semnat şi eu acel apel. Bogdan Pistol m-a rugat să semnez. Am să vă sun eu mai târziu să vă dau mai multe detalii“
• Eugenia Popa, preşedinte – Organizaţia de Femei PNL Vâlcea: „Nu ştiu nimic de vreun apel, nu m-a informat nimeni. Nu e frumos cum au procedat. Eu oricum, voi merge la vot cu domnul preşedinte.“
• Ionuţ Ionescu: „Nu ştiu nimic, eu sunt în concediu la mare. Mă voi interesa când voi reveni la Vâlcea. Eu oricum nu voi mai candida la nici o funcţie de conducere în partid.“

   
Aşa-zisul „Apel pentru unitatea PNL Vâlcea“ şi semnăturile buclucaşe

Pe deplin conştienţi de necesitatea reformării societăţii româneşti şi de introducerea unor noi criterii morale, sociale şi politice fundamentate, înţelegem şansa istorică pe care România o are astăzi de a alege pentru prima dată un preşedinte desprins de practicile şi mentalităţile învechite.

Susţinerea şi alegerea lui Crin Antonescu în funcţia de preşedinte al României reprezintă un obiectiv major nu doar pentru Partidului Naţional Liberal, ci şi pentru majoritatea oamenilor simpli, demni şi oneşti, care cred cu tărie în potenţialul moral şi intelectual al acestuia. Filiala Vâlcea a Partidului Naţional Liberal trece acum printr-o perioadă de răscruce, de consolidare şi reaşezare. Nu am abdicat niciodată de la principiul competiţiei democratice în interiorul partidului. Exemplul Congresului Naţional din primăvara anului 2009 a fost unul elocvent în acest sens.
 
Considerăm însă că, acceptând cu înţelepciune competiţia între oameni cu idei, proiecte şi atitudini diferite, suntem în aceeaşi măsură obligaţi să luptăm pentru promovarea tuturor valorilor şi resurselor umane de care PNL Vâlcea dispune astăzi.
Indiferent de opţiunea pe care unul sau altul dintre noi o avem pentru funcţia de preşedinte al PNL Vâlcea, credem cu tărie că acum, mai mult ca oricând, trebuie să creăm cadrul în care să se manifeste toate energiile noastre. Astfel, ne asumăm atât unitatea şi solidaritatea, cât şi provocările şi responsabilităţile următorilor patru ani.
   
Iniţiativa noastră are scopul de a asigura cadrul democratic în care să se manifeste o competiţie ferită de excesele inerente naturii umane. Coeziunea acestei echipe de iniţiativă e dată tocmai de acceptul fiecăruia dintre noi că programele şi ideile din dezbatere aduc beneficii partidului, însă atacurile personale şi încercările de manipulare induc nelinişti şi eventuale frustrări. Considerăm că nimeni cu adevărat valoros nu trebuie să piardă. Competenţa, moralitatea şi aprecierea colegilor trebuie să fie criteriile de acces în funcţiile de conducere ale partidului.
   
Convinşi ca apelul nostru la unitate se regăseşte în ideile şi viziunile majorităţii liberalilor vâlceni, înţelegem că, dincolo de alegerea preşedintelui, echipa este determinantă pentru viitorul partidului. Acest apel se adresează tuturor membrilor şi simpatizanţilor liberali din judeţul Vâlcea, delegaţilor care vor vota viitoarea conducere a PNL Vâlcea, precum şi candidaţilor la funcţia de preşedinte al PNL Vâlcea. În opinia noastră, indiferent care va fi rezultatul acestor alegeri interne, atât câştigătorul, cât şi ceilalţi contracandidaţi, trebuie să formeze o echipă unită şi performantă.

Credinţa, nădejdea şi dragostea pentru dreptate, liberalism şi adevăr ne vor da tăria de a reuşi împreună!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe