Ion Cîlea nu-şi permite să-mi dea ordine

miercuri, 29 iulie 2009

Directorul APM, Gheorghe Radu:

„Ion Cîlea nu-şi permite să-mi dea ordine“

Drept la replică

Având in vedere cele trei articole inserate in publicaţia “Ziarul de Vâlcea” din data de 27-29 iulie 2009 referitoare la Directorul Coordonator al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Vâlcea (APM) , Radu Gheorghe, vă solicităm publicarea următorului drept la replică:

1. Concret, în ediţia amintită, în articolul “Acţionează la ordinele şefului politic, Ion Câlea, Radu Gheorghe pune beţe-n roate unei investiţii importante a Primăriei Râmnicului”, redactorul dumneavoastră, domnul Petre Coman, susţine că pun beţe-n roate primăriei hotărând ca proiectul ”Prelungire bulevardul Tineretului spre sud cu bulevardul Dem Radulescu, de la intersecţia cu strada Ostroveni până la DN 67” se supune evaluării impactului asupra mediului, acest lucru insemnând “mult timp pierdut si alţi bani cheltuiţi de municipalitate”.

a) Ţin să precizez că domnul preşedinte Ion Câlea nu mi-a dat niciodată ordine si nici nu cred că-şi va permite să-mi dea vreodată,  fiindcă si dânsul la fel ca toţi edilii localităţilor vâlcene, indiferent de culoarea lor politică, la fel ca toţi parlamentarii si oamenii de bun simţ, doreşte dezvoltarea judeţului nostru.

b) Potrivit legislaţiei in vigoare, proiectul se încadrează în HG 1213/2006 privind stabilirea procedurii cadru de evaluare a impactului asupra mediului pentru anumite proiecte publice şi private, anexa 2 – proiecte pentru care trebuie stabilită necesitatea efectuarii evaluării asupra mediului.

c) Respectiva decizie, privind necesitatea evaluării impactului asupra mediului, a fost luată în unanimitate  în Comisia de Avizare Tehnica(CAT) din ziua de 2.07.2009, comisie din care fac parte reprezentanţi ai: Consiliului Judeţean Vâlcea,Gărzii Naţionale de Mediu-Comisariatul Judeţean Vâlcea, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, Autorităţii de Sănătate Publică Vâlcea, Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea, Inspectoratului Judeţean în Construcţii Vâlcea, Sistemului de Gospodărire a Apelor Vâlcea, la sedinţa participând şi delegatul Primăriei Rm. Vâlcea.

d) În calitate de Director Coordonator al APM Vâlcea şi fost primar al oraşului Ocnele Mari, am colaborat şi colaborez cu buna-credinţă, bun simţ,  responsabilitate şi în cadrul legal cu cetăţenii, edilii, diferitele formaţiuni politice sau societăţile economice.

e) În ceea ce priveşte tăierea ilegală de pădure din zonă, autoritătile competente sunt  Primăria Rm. Vâlcea şi Ocolul Silvic Vâlcea.  Zgomotele  provenite de la maşini de mare tonaj şi muzica dată la maxim sunt monitorizate de către APM Vâlcea si Garda Naţională de Mediu-Comisariatul Judeţean Vâlcea, aceasta din urmă aplicând şi sancţiuni atunci când este cazul. 

2. Referitor la articolul “Negativ”si rubrica “Spârle si sopârle”, afirmaţiile sunt hazardate şi total nefondate. Subsemnatul, Radu Gheorghe, nu sunt cercetat de DNA sau de procurorii Anticoruptie. Nu am pus nici măcar o virgulă in Registrul Agricol si cu atât mai mult nu am modificat ceva in acesta sau in orice alt inscris oficial pentru a avantaja sau dezavantaja vreo persoană fizică sau juridică.  Menţionez că, in calitate de primar al oraşului Ocnele Mari, am acordat despăgubiri sinistratilor îndreptăţiţi să le primească, implicându-mă în absolut toate operaţiunile care au  privit populaţia din zonă şi  răspund pentru orice fel de decizie sau consecinţă legate de aceasta.

Ca om, am şi calitaţi şi defecte, am incercat de fiecare data să-mi îndeplinesc sarcinile cu responsabilitate , bun simţ, bună-credintă şi profesionalism în cadrul colectivelor pe care am avut onoarea să le conduc.  Nu uit cine sunt, de unde am plecat şi mai ales că suntem trecători prin funcţii la fel ca şi în viaţă.

Director Coordonator
Ec. Radu Gheorghe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe