Horezu riscă să piardă un proiect de 500.000 de euro

miercuri, 8 iulie 2009

Deşi se află în faza finală,

Horezu riscă să piardă un proiect de 500.000 de euro

Din cauza lipsei fondurilor, Primăria oraşului Horezu este pe cale să piardă un proiect în valoare de 500.000 de euro, ba mai mult, să dea banii încasaţi până acum înapoi, la Uniunea Europeană, cu penalizări cu tot. Consiliul Judeţean nu mai are bani în puşculiţă, iar edilul din Horezu va fi obligat să returneze banii dacă nu va duce la bun sfârşit proiectul până la mijlocul lunii august.

Proiect în pericol

Un proiect de 500.000 de euro este pe cale să se ducă pe apa sâmbetei din cauza lipsei fondurilor. Acesta se referă la finalizarea lucrărilor la Colegiul „Constantin Brâncoveanu“ din localitatea Horezu, judeţul Vâlcea. Banii pot fi pierduţi însă dacă până în luna august nu se vor obţine fondurile necesare pentru terminarea construcţiei. Deşi primarul din Horezu, Constantin Niţu, a încercat să găsească sprijin, momentan totul a fost în zadar. „Am făcut toate demersurile posibile şi imposibile pentru a rezolva această situaţie.

Este vorba despre un proiect Phare 2006 de 500.000 de euro, din care partea noastră este de 10 la sută. S-a realizat o clădire şi s-au achiziţionat materiale pentru atelierele - şcoală. Suntem în stadiul final al lucrărilor, însă trebuie să echipăm atelierele şcoală de la demisolul clădirii şi să băgăm acolo echipamentele achiziţionate. Am primit în acest sens notificare de la Uniunea Europeană şi, dacă nu vom finaliza lucrarea până la termen va trebui să dăm banii înapoi”, a declarat Constantin Niţu, primarul din Horezu.

Ultimatum: luna august

Edilul a solicitat Consiliului Judeţean suma de 695.000 de lei pentru finalizarea lucrărilor la demisolul clădirii. Chiar dacă a intervenit şi la Guvern şi la ministere, nimeni nu l-a ajutat până acum cu bani. „Într-adevăr, situaţia nu este deloc bună. Am analizat-o cu foarte multă atenţie şi am iniţiat un proiect de hotărâre de guvern, dar am primit un răspuns care nu ne este favorabil. Din păcate, la ora actuală, noi nu avem decât 5000 de lei în fondul de rezervă şi este imposibil să susţinem lucrările cu aceşti bani”, a declarat Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Situaţia a rămas nerezolvată momentan, în condiţiile în care CJ se nu poate oferi bani de la fondul de rezervă. Mai grav este însă faptul că, dacă acest proiect nu va fi realizat până pe data de 10 august, autorităţile din Horezu vor fi obligate să returneze banii. „Vom, încerca să găsim soluţii, pentru că este păcat să pierdem o asemenea investiţie”, adaugă Ion Cîlea. Există însă speranţe că Ministerul Educaţiei va interveni şi va da o mână de ajutor celor din Horezu.

Colegiul „Constantin Brâncoveanu” este unul dintre cele mai moderne licee din ţară, dar şi cel mai mare din zona Olteniei, iar speranţa finalizării lucrărilor ar putea veni de la Ministerul Educaţiei. Deputatul PSD, Aurel Vlădoiu a precizat că a discutat în acest sens cu ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu şi cu secretarul de stat Mihnea Costoiu, obţinând promisiunea că vor contribui la finanţarea lucrării la cel mai mare liceu din Oltenia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe