Crinu Popescu va fi “executat” de Primărie şi Finanţele Publice

duminică, 5 iulie 2009

• Pentru ilegalităţi şi neplata datoriilor către stat,

Crinu Popescu va fi „executat”
de Primărie şi Finanţele Publice

„Celebrul” om de afaceri Constantin (Crinu) Popescu, patronul de la Rovimet SA, a început să simtă de câteva săptămâni aerul rece al falimentului şi al apropierii de colaps. Două instituţii importante – Primăria Râmnicului şi Finanţele Publice – au declanşat operaţiunile de „executare” a lui Crinu Popescu. După ce i-a dat o amendă de 800 milioane lei vechi, primarul Mircia Gutău va sigila, luni dimineaţa, hala Rovimet din zona Râureni, construcţie executată fără respectarea prevederilor legale.

În schimb, Administraţia Finanţelor Publice Pentru Contribuabili Mijlocii a anunţat că scoate la licitaţie proprietăţile lui Crinu Popescu pentru neplata datoriilor către bugetul de stat. Valoarea totală a bunurilor care vor fi scoase la licitaţie depăşeşte suma de 16 miliarde lei vechi. Astfel, în data de 10 iulie, se va ţine etapa I a licitaţiei publice pentru vânzarea următoarelor bunuri sechestrate, aparţinând debitorului SC ROVIMET SA, în dosarul de executare nr. 147: teren intravilan in suprafata de 114 mp, cotă indiviza aferenta spaţiului închiriat la Romexterra Bank; clădire - cadre beton, sticlă, sediu agenţie bancară MKB Romexterra Bank în suprafaţă 484; trei apartamente situate în blocul C2 din Bujoreni, în valoare de 2 miliarde lei vechi fiecare.

Crinu Popescu, patronul de la ROVIMET, a construit ilegal, în cartierul rezidenţial din Bujoreni, mai exact pe strada Primăverii din localitate, trei blocuri de locuinţe. Având în vedere multiplele nereguli existente, s-ar fi impus, potrivit legislaţiei în vigoare sistarea imediată a lucrărilor, însă, din păcate nu s-a întâmplat nimic. Prieten bun cu actorii politici importanţi ai momentului, Crinu Popescu a continuat liniştit construirea celor trei blocuri. De fapt, cele trei imobile au fost construite fără a fi respectate distanţele minime obligatorii, prevăzute de Codul Civil. Este important de subliniat că în certificatul de urbanism este prevăzut un singur imobil, iar la locul execuţiei Crinu a construit trei blocuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe