Cavalerul şi mârţoaga

duminică, 26 iulie 2009

Cavalerul şi mârţoaga

Tiberiu Pîrnău
Deputatul Vasile Bleotu se dovedeşte a fi cu-adevărat un bărbat politic. Într-o perioadă în care marea pesedistă din judeţul Vâlcea îi pupă papucul lui Ion Cîlea, liderul din Drgăgăşani pune piciorul în pragul partidului şi emite pretenţii justificate la şefia partidului. I-am urmărit cu atenţie discursul din ultimele zile lui Vasile Bleotu. Argumentele sale sunt foarte pertinente. Bleotu îi spune direct, verde-n faţă, lui El Lider Maximo din PSD, că a venit vremea să facă un pas în spate, că trebuie să lase o nouă generaţie de politicieni, una mai tânără şi mai modernistă, să reformeze partidul din temelii.

Ceea ce am apreciat la Vasile Bleotu este eleganţa discursului său şi faptul că limbajul de lemn, cel atât de drag domnului Cîlea, îi este străin. Un alt argument nimicitor pentru orice adversar din cadrul partidului aruncat ca un proiectil de artilerie grea de drăgăşenean este forţa de necontestat a organizaţiei PSD din Drăgăşani, care a zdrobit efectiv celelalte partide la ultimele alegeri.

Vasile Bleotu s-a maturizat perfect din punct de vedere politic după trei mandate de parlamentar şi funcţii importante în instituţii private, dar şi publice. Doctor în economie, director în cadrul unei instituţii financiare prestigioase de pe lângă Banca Naţională a României, Vasile Bleotu are o pregătire politică şi profesională net superioară oricărui adversar din interiorul partidului. Logica deputatului dintre vii este una foarte pertinentă.

Departe de a fi nepoliticos, Bleotu i-a atras atenţia preşedintelui în funcţie că peste trei ani va avea venerabila funcţie de 70 de ani, că va fi prea obosit pentru a mai face faţă tumultului politic. Politicianul cu carismă şi inteligenţă peste media politicii vâlcene îi sugerează subtil lui Cîlea o retragere în glorie şi nu una umilitoare, în perspectiva unor alegeri interne, pe care, cel din urmă, are toate şansele să le piardă. Mai mulţi primari, dar şi membri simpli PSD, s-au săturat de gargara îmbătrânitului lider politic, instalat la preşedinţia Consiliului Judeţean tocmai datorită contribuţiei decisive a organizaţiei din Drăgăşani, condusă de Vasile Bleotu. Oamenii doresc schimbarea şi vor acţiona în această direcţie.

 I se mai reproşează, pe bună dreptate, lui Ion Cîlea faptul că nu are lângă el un om puternic, un lider cu forţă, căruia să-i predea ştafeta, că se crede un fel de Nemuritor. Un Highlander autohton. Numai că şi Nemuritorii, de multe ori, îşi găseau naşii. „Încurajat“ de indivizi fără personalitate, mânaţi doar de interese obscure, Ion Cîlea a început să coboare pe o pantă fără şansă de a mai putea urca.

Conduce partidul în stil de dictator şi vrea să taie de la rădăcină orice încercare de democratizare a organizaţiei judeţene. Tocmai de aceea îl apreciez pe Vasile Bleotu, îl socotesc un om foarte curajos, care doreşte să-şi asume postura de lider al celui mai important partid din Vâlcea şi care se pregăteşte cu seriozitate şi responsabilitate pentru alegerile privind şefia Consiliului Judeţean din anul 2012. Probabil că aceasta este adevărata miză a luptei politice din interiorul PSD. Sincer, îmi doresc să nu se dovedească faptul că Vasile Bleotu este un cavaler care se luptă cu morile de vânt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe