Traficanţi de persoane, trimişi după gratii

duminică, 21 iunie 2009

Traficanţi de persoane, trimişi după gratii

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Vâlcea, în perioada 15-19 iunie 2009 a fost prezentat materialul probator şi încheiat rechizitoriul, acesta fiind înaintat Tribunalului Vâlcea cu propunerea de trimitere în judecată, în stare de arest preventiv a lui Nicolae P., de 23 ani şi Ionuţ G., de 22 ani, ambii din municipiul Rm. Vâlcea, pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 12 alin. 1, 2 lit. a din Legea nr.678/2001 modificată, cu aplic. art. 41 al. 2 C.p.
În sarcina inculpaţilor s-a reţinut că, în cursul anului 2008 au racolat, transportat, cazat, transferat şi exploatat sexual în Italia, la stradă, mai multe tinere din judeţele Vâlcea şi Olt, obţinând venituri importante.
Pentru recuperarea prejudiciului s-a instituit sechestru asigurator pe sumele de bani identificate asupra acestora.

Infractori voiajori, reţinuţi la Horezu

    Sâmbătă, 20 iunie, în timpul unei acţiuni organizate de ofiţerii Poliţiei Rurale Horezu, împreună cu Şeful Postului de Poliţie Oteşani, a fost identificat în trafic, în localitatea Oteşani, 6 persoane, toate din municipiul Craiova, care se deplasau cu un autoturism culoare gri metalizat, înmatriculat în Italia, şi nu-şi justificau prezenţa în zonă.
    Cu ocazia cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acest grup era cunoscut de poliţiştii Poliţiei municipiului Craiova ca fiind pretabil la comiterea infracţiunilor de furt din locuinţe şi magazine, una dintre femei, Militina D., fiind returnată din străinătate cu menţiuni, iar Ioana S.,  cunoscută ca infractor voiajor.
    Toate cele 6 persoane au fost fotografiate şi amprentate în vederea introducerii în baza de date.

Prins în flagrant, când încerca să spargă un magazin

    În noaptea de sâmbătă spre duminică, patrula mixtă de ordine şi siguranţă publică din cadrul Poliţiei oraşului Horezu l-a surprins, în flagrant, pe Florin T., de 40 ani, din municipiul Lupeni, judeţul Hunedoara, când încerca să pătrundă, prin efracţie, prin ruperea lacătului şi forţarea uşii de acces, într-o societate comercială din oraşul Horezu.
          Asupra bărbatului a fost găsit un levier metalic pe care l-a folosit la comiterea faptei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de furt calificat, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a acestuia.

Săltaţi de poliţişti pentru că goleau rezervoarele tirurilor

    Sâmbătă, 20 iunie, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Brezoi, Postul de Poliţie Racoviţa şi Postul de Poliţie Câineni l-au depistat pe Ilie U., de 24 ani, din comuna Ciomăgeşti, judeţul Argeş care, împreună cu Iulian M., de 27 ani, din comuna Câineni, sustrăgeau combustibil din rezervoarele tirurilor oprite în parcările din judeţele Sibiu şi Braşov. Tânărul vâlcean mai avea întocmite cinci dosare penale, pentru comiterea infracţiunilor de „furt”, „conducere pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice” şi „conducere a unui autovehicul având permisul de conducere suspendat”.

Marfă fără documente de provenienţă

În seara zilei de sâmbătă, 20 iunie, Poliţia Municipiului Drăgăşani a fost sesizată telefonic cu privire la faptul că, la  domiciliul lui Gheorghe I., din comuna Ioneşti, se află parcată o autoutilitară, în care mai multe persoane încarcă cutii de carton.
În urma sesizării s-a trecut la supravegherea locuinţei de către poliţiştii Posturilor de Poliţie Ioneşti şi Orleşti  şi, în jurul orei 22.30, după ce aceasta s-a pus în mişcare în direcţia Drăgăşani, a fost oprită pentru control.
 Verificându-se documentele de provenienţă a mărfii s-a constatat ca sunt în neregulă, motiv pentru care conducătorul auto a fost condus la sediul Poliţiei municipiului Drăgăşani.
Verificând marfa din autoutilitară s-a constatat că nu coresponde cu avizul de însoţire, deoarece în autoutilitară se gaseau 258 pachete ce conţineau fiecare câte 2 menghine de provenienţă chinezească, în total 516 bucăţi şi un aparat de sudură de provenienţă Turcia, iar pe avizul de însoţire al mărfii erau  trecute 700 bucăţi, fapt pentru care s-a luat  legatura cu Garda Financiară Vâlcea.
În urma inventarului efectuat de către comisari din cadrul Garzii Financiare Vâlcea  şi poliţişti s-a constatat ca marfa aparţine unei societăţi comerciale din municipiul Constanţa, fiind reţinută în vederea definitivării controlului.

Dosar penal pentru beţie la volan

           În noaptea de sâmbătă spre duminică,  în intervalul  orar  23.00-04.00,  poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Berbeşti  au  desfăşurat o acţiune în baza Planului General de Acţiune „STRADA  2009“, pentru prevenirea şi combaterea săvârşirii de infracţiuni, în timpul căreia au fost legitimate 30 persoane, au fost controlate 18 autovehicule, fiind aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de 1200 lei, toate la O.U.G. 195/2002 şi a fost constatată o infracţiune.
        În jurul  orei  03.55,  a fost  depistat  în  trafic Ovidiu A., de 31 de ani, din oraşul Berbeşti, judeţul Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 605A, în  oraşul Berbeşti, având o îmbibaţie alcoolică de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.
         I s-a reţinut permisul de conducere şi i s-a întocmit dosar penal conform art. 87, alin.1 din O.U.G. 195/2002, de asemenea a fost condus la Spitalul oraşenesc Horezu pentru a-i fi recoltate probe biologice  de sânge.

Informaţii furnizate de Biroul de Presă al IPJ Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe