Surpriza PRM

miercuri, 10 iunie 2009

Surpriza PRM

Tiberiu Pîrnău

PRM a oferit la Vâlcea cea mai mare surpriză la aceste alegeri europarlamentare. A obţinut un scor de aproape 10 la sută din opţiunile electoratului judeţean. Şi vâlcenii s-a săturat de gogoşile actualilor guvernanţi şi, acum, în condiţii de criză se îndreaptă spre partidul cu discurs naţionalist-populist. Evit cuvântul extremist deoarece eu nu-l consider aşa pe liderul Vadim Tudor. Sunt de părere că anumite chestiuni de interes naţional trebuie spuse cu voce tare, strigate chiar la urechea Europei.

Era de aşteptat ca PRM să renască şi la Vâlcea din propria cenuşă, chiar şi în condiţiile de haos care domneşte în acest moment în sânul Organizaţiei Judeţene Vâlcea. Două figuri atipice unei politici decente, morale se luptă pentru şefia organizaţiei. Ion Nuică, un celebru „cârnăţar“ local (nu doresc să-l jignesc, dar chiar nu am găsit un alt apelativ pentru un individ renumit în oraş pentru cârnaţii de la cârciuma sa şi...atât) şi Nicolae Pătru, un şmecheraş îmbătrânit în relele politicii, care doreşte să revină la cârma PRM, acum când partidul este din nou pe val.

Ultimul vrea să „împărăţească“ la Vâlcea pe principiul „Dacă nu mă vreţi, eu vă vreau!“ şi a venit cu firman de la conducerea centrală, chiar dacă membrii filialei locale nu doresc să mai audă de el. Va învinge „cârnăţarul“. Măcar omul dă de mâncare, din când în când, unor colegi de partid şi unor ziarişti, maeştri în osanale. Fără să mişte un deget, Organizaţia PRM Vâlcea a înregistrat, repet, un scor foarte bun.

A pus umărul la trimiterea în Parlamentul European a unui politician erudit, cu discurs naţional, personalitate controversată în plan politic şi a unui om de afaceri, circar prin execelenţă, personaj certat cu legea, analfabet cu ştaif. PRM nu a cheltuit nici măcar a mia parte din ceea ce au cheltuit în această campanie PSD şi PDL. Criza şi incompetenţa actualului Guvern i-a îndemnat pe românii săraci şi disperaţi să voteze PRM, să se agaţe de vorbele meşteşugite ale tribunului Vadim, ca de un colac de salvare.

 O altă surpriză la aceste alegeri a fost scorul UDMR, de aproape 10 la sută. Scor care nu reflectă adevărata cotă politică a formaţiunii etnice, ci doar nepăsarea, indiferenţa românilor şi disciplina maghiarilor, atunci când trebuie să meargă la vot. Situaţia este îngrijorătoare pentru noi, românii. În acest ritm vom ajunge în câţiva ani să avem prim-ministru maghiar. Tocmai de aceea sunt unul dintre susţinătorii ideii că UDMR trebuie să fie scoasă în afara legii.

Ungurii din România vor fi atunci liberi să se înscrie în partide, aşa cum o fac şi ceilalţi cetăţeni români, să candideze şi să fie aleşi la orice funcţie doresc. Chiar şi cea de preşedinte al ţării. Nu sunt de acord cu această asociere politică pe criterii etnice.

Sunt foarte curios de modul în care îşi va reprezenta electoratul Corneliu Vadim Tudor, liderul PRM, în Parlamentul European. Va avea suficientă putere să le strige europenilor occidentali, că ne-am săturat să mai fim piaţa lor de desfacere, batjocura lor, ne-am săturat să cotizăm la bugetul Uniunii miliarde de euro (noi – românii, cei rupţi în fund!) fără să primim nimic, că dorim să fim lăsaţi să ne refacem economia naţională, să începem să devenim producători şi nu doar cosnumatori, că dorim salarii normale, legale, atunci când lucrăm în ţările lor, că vrem să fim lăsaţi să redevenim grânarul Europei, să sprijinim ţăranii, să ne ajutăm marile fabrice să treacă peste criză, aşa cum au făcut-o ei cu ale lor.

Chiar aşa, va avea Vadim suficient curaj ca în acel minut al discursului din PE să le spună răspicat europenilor, că statul român va acţiona prin orice mijloace să salveze OLTCHIM-ul, una dintre puţinele bijuterii industriale ale României, singurul mare combinat chimic al ţării?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe