Secvenţe de viaţă publică

miercuri, 24 iunie 2009

Secvenţe de viaţă publică

Tiberiu Pîrnău

• Unul dintre cei care se trezesc că vorbesc atunci când trebuie să tacă este un anume domn, Grigore Crăciunescu. Un ilustru anonim până mai ieri, vânzător de peşte congelat prin Dovali, ajuns consilier local prin bunăvoinţa primarului Mircia Gutău. Nu ştiu cum se face dar acest domn, fost contabil pe la minele din Berbeşti, a ajuns să reprezinte Ministerul Economiei în Consiliul de Administraţie de la Oltchim. În loc să stea în banca lui şi să-şi ia notiţe de la adevăraţii specialişti în şedinţele de CA, Crăciunescu s-a trezit vorbind „ca proasta în târg“ (să mă scuze colegul căruia i-am împrumutat expresia) despre oportunitatea disponibilizării a câtorva mii de salariaţi de la Oltchim. Nu a venit cu argumente pertinente, ci doar cu o răutate inexplicabilă

•  Dacă s-ar alcătui un top al celor mai aroganţi, mai cu nasul pe sus, funcţionari publici, cu siguranţă că în fruntea topului s-ar situa cei de la Consiliul Concurenţei. Oameni tineri, dar cu mentalitate învechită, cu şcoli făcute parcă în Coreea de Nord. I-am văzut în acţiune zilele trecute la o societate din Olăneşti. Mai aveau puţin şi le puneau pistoalele la tâmplă oamenilor de la respectiva firmă. Comportament de procurori bolşevici, care mai întâi dădeau sentinţa (sau împuşcau - după caz) şi după aceea...anchetau.

• Declaraţia făcută „în glumă“ de deputatul Vasile Bleotu la adresa senatorului Emilian Frâncu, plină de venin şi ură, trădează o stare de fapt din interiorul Organizaţiei Judeţene a PSD. Mahărilor de la PSD le este teamă de Frâncu şi încearcă din toate puterile să-l denigreze, să-i slăbească puterea în interiorul partidului. Sunt în stare să recurgă la toate mijloacele pentru a-l vedea înscăunat pe mai neexperimentatul Cristian Buican, pe care, cred ei, că îl vor putea manipula fie chiar şi subliminal. Încă o dată se atestă faptul că politica este o damă de consumaţie.
  
• Subprefectul Petre Ungureanu este un ins cu prea multă personalitate şi orgoliu exacerbat pentru a se lăsa îngenuncheat în interiorul instituţiei de şef şi subalterni. Vor ieşi scântei în perioada următoare din această confruntare, care s-ar putea să-i fie fatală, în planul funcţiei, subprefectului Ungureanu. Colegii din Prefectură nu-i vor ierta foarte uşor ieşirile nervoase pe la televiziuni şi nu vor uita prea repede apelativele nu tocmai drăguţe, prin care li se adresează subprefectul. Avocatul Ungureanu va fi primul care va cădea din corabia PSD-PD-L de la Prefectură în aceste condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe