Promisiuni îndeplinite de primarul din Malaia, Sergiu Bogdan

miercuri, 10 iunie 2009

• După un an de mandat,

Promisiuni îndeplinite de primarul din Malaia, Sergiu Bogdan

În urmă cu exact un an, Sergiu Bogdan (PSD) a fost ales primar al comunei Malaia, iar de atunci şi până în prezent încep să se vadă primele realizări în localitate. Chiar dacă Guvernul şi Uniunea Europeană sunt „zgârcite” la fonduri, primarul Sergiu Bogdan a reuşit să găsescă bani pentru demararea unor proiecte de mai mică anvergură. „Se lucrează la podul de la Ciunget, am realizat studiul de fezabilitate pentru alimentarea cu apă a satelor Ciunget şi Sălişte, am asfaltat unele porţiuni de drum din Malaia, am demarat lucrările de extindere a alimentării cu apă în cătunul Izvor, şi am extins reţeaua de energie electrică.

Din păcate, Guvernul nu a alocat banii pentru construcţia bazei sportive, aşa cum s-a angajat prin Ordonanţa 7. De asemenea, avem probleme la proiectul integrat cu finanţare europeană de 2,5 milioane euro, unde o firmă a contestat licitaţia, fapt ce va amâna începerea lucrării”, ne-a declarat primarul Sergiu Bogdan.

Despre proiectul de construire a pârtiei de schi în Malaia, Sergiu Bogdan a spus că s-a rezolvat situaţia juridică a terenului, astfel încât documentaţia de finanţare poate fi definitivată. În primăvara acestui an, Primăria comunei Malaia a iniţiat demersurile necesare promovării proiectului „Valorificarea potenţialului turistic montan şi dezvoltarea infrastructurii de agrement în zona Malaia - judeţul Vâlcea”, în vederea obţinerii finanţării prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, Axa prioritară 5 - Dezvoltare Durabilă şi Promovarea Turismului, Domeniul Major de intervenţie 5.2. - Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice.

Valoarea estimată a proiectului este de aproximativ 6 milioane euro. Principalele activităţi propuse prin acest proiect sunt: realizarea de pârtii de schi în zona Coasta Benghii - comuna Malaia, inclusiv construirea de instalaţii de transport pe cablu pentru persoane, instalarea de echipament pentru producerea zăpezii artificiale, instalarea echipamentelor pentru iluminatul nocturn al pârtiilor de schi, dotarea cu echipamente pentru întreţinerea pârtiilor de schi; construirea, modernizarea punctelor (foişoare) de observare şi fotografiere; construirea sau modernizarea refugiilor montane; amenajarea posturilor Salvamont. În vederea elaborării documentaţiilor (studii de fezabilitate şi studii conexe) necesare depunerii proiectului, Primăria comunei Malaia a solicitat suma de 220.000 lei în vederea asigurării contribuţiei locale la realizarea proiectului. (Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe