“Nu s-a pus niciodată problema schimbării din funcţie a directorului Constantin Roibu”

duminică, 14 iunie 2009

• Conducerea PD-L Vâlcea a ţinut din nou să precizeze:

„Nu s-a pus niciodată problema schimbării din funcţie a directorului Constantin Roibu”

Pe fondul unor zvonuri apărute în ultimele zile, conducerea Partidului Democrat Liberal Vâlcea a ţinut să infirme categoric orice fel de intenţii şi măsuri pentru schimbarea managementului de la societatea OLTCHIM Râmnicu Vâlcea. Primarul Mircia Gutău şi senatorul Dorel Jurcan au ţinut să-şi exprime public totala susţinere faţă de directorul general Constantin Roibu, şi au promis că vor continua demersurile la Guvern şi Comisia Europeană pentru ajutorarea financiară a OLTCHIM.

„La nivelul coaliţiei PSD – PD-L, nu s-a discutat nici un moment şi nu s-a pus niciodată problema schimbării din funcţie a directorului general Constantin Roibu. Cel puţin la nivelul conducerii PD-L, domnul Roibu are toată susţinerea şi sprijinul în vederea redresării şi dezvoltării Combinatului Chimic”, a declarat la sfârşitul săptămânii trecute, Mircia Gutău, liderul PD-L Râmnicu Vâlcea.

Primarul Râmnicului nu este la prima apreciere publică pozitivă faţă de activitatea conducerii OLTCHIM: în urmă cu două săptămâni a declarat că ar trebui să i se facă statuie lui Constantin Roibu, fără de care SC Oltchim SA nici nu ar mai exista. Tot atunci, europarlamentarul PD-L Marian Jean Marinescu a spus că toţi vâlcenii trebuie să fie conştienţi că de soarta SC Oltchim SA depinde soarta întregului judeţ şi că toţi factorii responsabili trebuie să pună umărul pentru a descâlci situaţia de la combinat.

„Vreau să vă spun că ceea ce se întâmplă acum, nu este bine. În momentul în care există o astfel de anchetă, comisia europeană monitorizează tot, inclusiv ce se scrie în ziare. Eu am fost acolo, dar n-am spus nimănui pentru că mi se pare normal să acţionez fără tam-tam. Mă duc, fac treabă şi când s-o termina, mai vedem ce se întâmplă. Cred că ar trebui să fie linişte şi pace până se rezolvă problema, aşa cum a fost la Ford. Şi acolo a încercat unul să dea o declaraţie anapoda. Nu e în ordine. În astfel de situaţii, trebuie să fie linişte şi pace, astfel încât lucrurile acolo să se desfăşoare obiectiv”, a spus Marian Jean Marinescu.

Acuzaţiile împotriva PD-L precum că unii lideri ar fi împotriva SC Oltchim SA au fost demontate de europarlamentarul PD-L: „Să spună cineva că unii de la PD-L vor să dărâme Oltchimul, mi se pare o mare tâmpenie. Acum trei luni, când am discutat cu ministrul Videanu despre Oltchim, mi-a spus că treaba e hotărâtă. Mi-a spus că a discutat cu Pogea şi rezolvă problema. De atunci, am plecat fiecare pe calea lui. Dar nu e posibil să se întâmple aşa ceva. Cine a făcut chestia asta, a făcut o mizerie”, a mai declarat Marian Jean Marinescu. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe