Ministrul Educaţiei nu ştie câte microbuze şcolare se vor da în Vâlcea

miercuri, 3 iunie 2009

• Aflăm din răspunsul la o interpelare adresată de senatorul Emilian Frâncu că

Ministrul Educaţiei nu ştie câte microbuze şcolare se vor da în Vâlcea

Luna trecută, senatorul Emilian Frâncu, poreşedintele PNL Vâlcea, a formulat o interpelare adresată ministrului Educaţiei, Ecatreina Andronescu, şi în care atrăgea atenţia asupra dotării unor localităţi vâlcene cu microbuze şcolare: „În perioada 2004-2008, guvernul României a alocat judeţului Vâlcea microbuze şcolare pentru transportul elevilor din 66 de localităţi. În prezent, alte 22 de localităţi vâlcene au absolut nevoie de microbuze pentru transportul elevilor.

Relieful vâlcean, montan sau deluros, precum şi satele şi cătunele dispersate, îngrădesc accesul la educaţie al copiilor din mediul preponderent rural. Printre localităţile vâlcene care nu au, în prezent, microbuze şcolare se numără Bujoreni, Buneşti, Cernişoara, Creţeni, Făureşti, Lăcusteni, Livezi, Lungeşti, Măldăreşti, Mateeşti, Călimăneşti, Ocnele Mari, Oteşani, Păuşeşti Otăsău, Păuşeşti Măglaşi, Prundeni, Roeşti, Sălătrucel, Şuşani, Tomşani, Vlădeşti şi Voineasa. Vă rog, doamnă ministru, să-mi comunicaţi dacă Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării are în plan dotarea în continuare cu microbuze şcolare a localităţilor unde nu există asemenea mijloace de transport şi dacă localităţile din judeţul Vâlcea, mai sus menţionate, sunt cuprinse în acest proiect”.

Numai că în răspunsul ministrului Educaţiei se precizează: „Programul privind achiziţia de microbuze pentru transportul elevilor de la domiciliu la şcoală, prin care autorităţilor locale în care se comasau unităţi de învăţământ li se transferau microbuze, a demarat începând cu anul şcolar 2001-2002. În anul 2008 fondurile prevăzute în bugetul MECT pentru achiziţia de microbuze au fost repartizate fiecărui inspectorat şcolar, iar achiziţia s-a făcut pe centre regionale. Astfel, numărul şi capacitatea mijloacelor de transport s-a realizat în limita sumei propuse şi în funcţie de necesităţile punctuale ale localităţilor de unde se transportă elevii. În judeţul Vâlcea au fost achiziţionate şi repartizate 36 de microbuze în anul 2007 şi 34 de microbuze în anul 2008. În anul 2009 Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării face eforturi în continuare pentru achiziţionarea de microbuze”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe