“Intenţionez să îmbunătăţesc sistemul informatic de la nivelul instituţiei”

miercuri, 3 iunie 2009

• Cosmin Ghiţă, noul director coordonator al Direcţiei Judeţene de Statistică Vâlcea, ne-a declarat:

„Intenţionez să îmbunătăţesc sistemul informatic de la nivelul instituţiei”

După cum am mai consemnat, săptămâna trecută, Cosmin Ghiţă a fost instalat oficial în funcţia de director coordonator în cadrul Direcţiei Judeţene de Statistică Vâlcea. Ca priorităţi în noua activitate profesională, Cosmin Ghiţă ne-a spus că preocuparea principală în aceste zile este pregătirea în bune condiţii a alegerilor pentru Parlamentul European, iar pe termen mediu şi lung organizarea şi asigurarea resurselor materiale şi umane pentru recensământul agricol (din anul 2011) şi recensământul populaţiei (din anul 2012).

„Cu majoritatea angajaţilor din cadrul Direcţiei Judeţene de Statistică Vâlcea mă cunoaştem încă înainte de a fi director, astfel că există premisele pentru o bună colaborare şi coordonare între conducerea instituţiei şi ceilalţi angajaţi. Intenţionez să perfecţionez şi să îmbunătăţesc sistemul informatic de la nivelul instituţiei, astfel încât să reducem timpul pentru comunicarea datelor şi să diminuăm considerabil cheltuielile”, ne-a precizat Cosmin Ghiţă. La începutul acestui săptămâni, noul director al Direcţiei Judeţene de Statistică Vâlcea a participat la trei instruiri ale preşedinţilor secţiilor de votare din Vâlcea, în vederea pregătirii pentru alegerile europarlamentare.

La aceste şedinţe au participat prefectul Remus Grigorescu, preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, şi reprezentanţi ai instituţiilor de ordine publică. Pentru o mai bună comunicare a preşedinţilor de la fiecare secţie de votare cu Biroul Electoral Judeţean, aceştia au primit căte un telefon pentru fiecare secţie. Direcţia Judeţenă de Statistică Vâlcea, instituţie publică cu personalitate juridică finanţată de la bugetul de stat, în subordinea Institutului Naţional de Statistică, organizează şi întreţine sistemul informaţional statistic în profil teritorial.

Direcţia Judeţenă de Statistică Vâlcea are ca obiect de activitate culegerea, prelucrarea, stocarea, analiza, difuzarea rezultatelor cercetărilor statistice şi constituirea la nivel teritorial a seriilor de date statistice, oficiale cu caracter economic, financiar, social, demografic, juridic necesar elaborării politicii economice şi sociale, informării opiniei publice; asigurarea veridicităţii datelor furnizate de către agenţii economici şi sociali, serviciile publice, organismele guvernamentale şi nonguvernamentale, care se găsesc sau îşi desfăşoară activitatea pe raza judeţului; realizarea lucrărilor din programele anuale de activitate stabilite de INS, publicarea şi diseminarea datelor  statistice. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe