Ghecon Lăpuşata a învins Sportul Vişina Nouă şi a promovat în Liga a III-a

duminică, 21 iunie 2009

După ce au întors de la 0-1, cu golurile semnate de Roşoagă şi Pântea,

Ghecon Lăpuşata a învins Sportul Vişina Nouă şi a promovat în Liga a III-a

După ce cu câteva zile înainte era în pericol de a nu disputa meciul de baraj, datorită problemelor legate de existenţa CIS-ului care-i conferă personalitatea juridică, gruparea lui Dan Mazilu, Ghecon Lăpuşata şi-a rezolvat în ultimul moment problemele la federaţie şi a primit dreptul de a-şi juca partida ce-i oferea şansa de a promova în Liga a III-a. Astfel, vâlcenii, care au stat de luni seara în cantonament la „Cornul Vânătorului”, undeva la marginea oraşului Piteşti, au intrat miercuri, 17 iunie a.c., pe Stadionul Ştrand decişi să câştige şi implicit să promoveze.

Lucru care s-a şi întâmplat, nu fără emoţii, însă. După ce au învins cu 2-1 campioana judeţului Olt, Sportul Vişina Nouă, băieţii antrenaţi de profesorul Emil Popescu şi-au îndeplinit obiectivul, astfel că din toamnă echipa deputatului Dan Mazilu se alătură de-acum „veteranei” FC Oltchim în eşalonul trei al fotbalului românesc. De remarcat faptul că Dan Mazilu este la a doua promovare cu o echipă pe care o patronează, prima fiind FC Nova Lăpuşata, grupare ce nu a rezistat decât un sezon în acest eşalon.

Pântea, mutarea inspirată

La scorul de 1-1, cu 10 minute înainte de finalul celor 90 de minute, când toată lumea se pregătea de prelungiri, antrenorul Emil Popescu a avut inspiraţia de a-l trimite în teren pe Bogdan Pântea, în locul lui Şorega. Pântea s-a dovedit a fi mutarea decisivă, acesta reuşind, în minutele de prelungire, golul care a decis promovarea echipei vâlcene în eşalonul superior.

La Berbeşti sau pe „Hidro”?

Echipa care a reuşit promovarea: Cruceru – Mocioacă, Drăguşin, Nistor, Băiţa, Stoican, Popescu, Ioniţă (Băcanu), Roşoagă, Şorega (Pântea), Ciortan. La final patronul Dan Mazilu a declarat că are ca principală opţiune pentru meciurile de acasă, în sezonul viitor, stadionul din Berbeşti. Se spune, însă, că mai există o variantă (de rezervă), Stadionul Hidro din Nord.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe