Direcţia Copilului, sindicatele şi CJ Vâlcea au semnat un protocol

miercuri, 17 iunie 2009

• Pace temporară?

Direcţia Copilului, sindicatele şi CJ Vâlcea au semnat un protocol

• „Plata tichetelor de masă se va face din banii care vor fi alocaţi la prima rectificare bugetară realizată la nivelul Consiliului Judeţean Vâlcea”, ne-a declarat Nicolae Badea, directorul executiv al DGASPC Vâlcea

Se ştie că, zilele trecute, sindicaliştii din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Vâlcea au câştigat în instanţă dreptul de a primi tichete de masă, suma totală pe care instituţia trebuie să o plătească propriilor salariaţi fiind de peste 5 milioane lei noi. „Recent, am reuşit să cădem la o înţelegere, iar Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Vâlcea, împreună cu sindicatele şi conducerea Consiliului Judeţean au semnat un protocol care prevede plata tichetelor de masă din banii care vor fi alocaţi la prima rectificare bugetară realizată la nivelul Consiliului Judeţean Vâlcea.

Nu mă opun alocării de fonduri pentru plata tichetelor de masă, însă în momentul de faţă Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului nu dispune de cele 50 miliarde lei vechi, iar o acţiune de executare silită a sindicatelor nu va face decât să pună piedici funcţionării normale a instituţiei”, ne-a declarat Nicolae Badea, directorul executiv al DGASPC Vâlcea.

Într-adevăr, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Vâlcea are acum obligaţii de 5 milioane lei noi către angajaţi. Salariaţii şi-au câştigat, în instanţă, printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă, dreptul de a primi tichete de masă, pe ultimul an. Dacă salariile angajaţilor nu au reprezentat o problemă până acum, conducerea instituţiei susţine că nu are de unde să plătească contravaloare tichetelor de masă.

În această săptămână, Nicolae Badea va prezenta situaţia şi în Colegiul Director. Sindicatele au dat deja un termen pentru plata contravalorii tichetelor de masă care expiră în aceste zile. Acestea ar putea cere executarea silită, şi, implicit, blocarea conturilor Direcţiei. Nicolae Badea se bazează, însă, pe înţelepciunea sindicaliştilor. Directorul Badea speră să ajungă la o înţelegere cu oamenii pentru că nu are de unde aloca cele 1,2 milioane euro. În prezent, în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Vâlcea lucrează peste 1500 de persoane. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe