Dihonie între PSD şi PD-L la Vâlcea

duminică, 14 iunie 2009

Liderii politici Ion Cîlea şi Mircia Gutău nu reuşesc să bată palma

Dihonie între PSD şi PD-L la Vâlcea

Neînţelegerile din „paradisul guvernării” s-au adâncit în ultimele două săptămâni, iar problema Oltchimului a reuşit să încingă spiritele mai multe decât a făcut-o bătaia pe funcţii. La nivel local, primarul Mircia Gutău a început un adevărat război cu PSD, momentan la nivel declarativ. Problemele au început de la politizarea impasului în care se află combinatul Oltchim, continuând apoi cu nemulţumirile exprimate de pedelişti cu privire la împărţirea ciolanului de la instituţiile deconcentrate.   

Ameninţări şi jigniri

Cele două probleme au adus coaliţia vâlceană la un pas de „divorţ”. Democraţii îi acuză pe pesedişti de manipularea angajaţilor de la Oltchim împotriva PD-L, iar liderul PSD, Ion Cîlea i-a ameninţat pe ceilalţi cu deschiderea unor dosare. La rândul său, primarul Mircia Gutău (PD-L) nu s-a sfiit să-i jignească pe partenerii de coaliţie. În acest fel, Vâlcea se înscrie, la rândul său, în rândul judeţelor unde coaliţia nu funcţionează decât pe hârtie, după ce liderii celor două partide au fost primii care au semnat această alianţă, încă de pe vremea Guvernului Tăriceanu.

După ce a fost acuzat de pedelişti că ar fi „gestionat” mitingul Oltchim, preşedintele Cîlea i-a ameninţat şi el pe pedelişti să stea în banca lor, dacă nu vor să scoată de la naftalină anumite dosare. Liderul PD-L Vâlcea, Dorel Jurcan a confirmat de altfel faptul că problemele din coaliţia creată la nivel local vor fi discutate în urma unei şedinţe a Alianţei.

Scandal pe instituţiile deconcentrate

Deşi a precizat în nenumărate rânduri că va sta departe de scandalurile din politică şi nu va interveni, primarul Mircia Gutău (PD-L) arată acum cu degetul către colegii din PSD, nemulţumit de faptul că „împărţirea ciolanului” s-a dovedit a fi prea săracă pentru pretenţiile sale. Gutău a greşit „adrisantul“ şi l-a acuzat pe Ion Cîlea că ar fi schimbat nişte „profesionişti” de la Inspectoratul de Muncă şi de la Casa de Pensii, în condiţiile în care reprezentanţii PD-L au fost în realitate cei care au propus schimbările respective.

„M-am săturat! Până acum nu m-am băgat în aceste dispute, pentru că vreau să-mi păstrez verticalitatea, dar este strigător la cer ce se întâmplă! Mai bine stai în opoziţie decât să fii prăpădit la guvernare! Nu voi sta niciodată cu capul plecat. Când cineva îmi dă o palmă, eu nu întorc şi celalalt obraz să-mi mai dea una. Dau ei cu stânga, dau şi eu cu dreapta şi invers”, şi-a caracterizat Gutău cu maximă fidelitate propria personalitate. În replică, reprezentanţii PSD susţin că au oameni valoroşi în funcţii şi că nu au efectuat schimbări doar de dragul de a-i înlătura pe alţii din cale.

Mai mult, pesediştii susţin că au respectat prevederile din protocolul de colaborare şi nicidecum nu au făcut abuzuri. „Sunt acuzaţii care nu se confirmă. Actualii directori sunt oameni competenţi, care îşi fac treaba. Am spus şi o vom spune mereu că nu am avut nici un amestec în declanşarea mitingului de la Oltchim. Nu înţeleg de ce atâta înverşunare”, spune Ion Cîlea, preşedintele PSD Vâlcea. În realitate, înverşunarea pedeliştilor vine după ce pesediştii au fost primii care au afirmat că nu ţin neapărat cu dinţii de guvernare şi că este posibil să renunţe la protocol înainte de alegerile din această iarnă.

La Vâlcea, nemulţumirea reală este legată de faptul că pedeliştii ţin cu dinţii să obţină funcţii importante în instituţiile deconcentrate care aparţin Consiliului Judeţean Vâlcea, al cărui preşedinte a fost ales prin vot uninominal. De astfel, Ion Cîlea a afirmat în mai multe rânduri că nu va schimba directorii de la deconcentrate doar de dragul de a pune în schimb oameni din PSD sau PD-L, care nu au nici în clin nici în mânecă cu actrivităţile respective, dovadă fiind că marea majoritate a foştilor liberali au rămas şi acum pe funcţii, în ciuda presiunilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe