Alegeri anticipate la Goleşti

miercuri, 10 iunie 2009

Alegeri anticipate la Goleşti

Primarul Şeban vrea să radă liberalii din comună

Cetăţenii din  comuna Goleşti - Vâlcea ar putea fi chemaţi la urne de două ori: pentru alegerile europarlamentare, dar şi pentru alegeri anticipate. În urma deciziei instanţei de judecată, Consiliul Local Goleşti a fost dizolvat, ca urmare a neconvocării aleşilor locali la şedinţe timp de două luni, consecutiv.

Chiar dacă alegerile europarlamentare sunt prioritare acum pentru autorităţile din comuna Goleşti, localitatea a rămas fără Consiliu Local. Acesta a fost dizolvat de la data de 26 mai, printr-o decizie a Tribunalul Vâlcea, în urma contestaţiei făcute de un consilier liberal. Cauza desfiinţării Consiliului Local Goleşti a constituit-o neconvocarea consilierilor la şedinţe timp de două luni, consecutiv. Deşi procesul nu s-a terminat, cetăţenii ar putea fi chemaţi la urne. Atât edilul din Goleşti, cât şi secretarul au încercat să evite subiectul deciziei instanţei de judecată, considerând-o neîntemeiată. Ei au precizat că mai sunt mulţi paşi până se va da o hotărâre definitivă şi irevocabilă.

„Se va  judeca recursul, vom  merge şi la Curtea Constituţională, şi la Ministerul Administraţiei şi Internelor. Procesul se poate prelungi pe o perioadă lungă de timp. Unde-i lege, nu-i tocmeală”, a declarat primarul Gheorghe Şerban. Primarul dă vina pe liberali pentru dizolvarea consiliului, deoarece aceştia ar fi dorit alegeri anticipate. „Situaţia se putea repara, ca şi în alte localităţi. Din cauza unui consilier liberal de aici, de la Goleşti, am ajuns în situaţia de faţă.

Liberalii nu se gândesc că la ora actuală organizarea unor astfel de alegeri necesită foarte mulţi bani. Sunt disperaţi că nu vor mai fi pe scena politică locală”, adaugă primarul din Goleşti. Gheorghe Şerban este revoltat împotriva peneliştilor care l-au adus în situaţia de a nu mai avea un consiliu local. „O să fac o campanie în care o să arăt cum consumă ei banii. Procesul este în curs şi s-ar putea să câştig, s-ar putea să nu. Dacă totuşi vom câştiga, nici un liberal nu va mai face parte din Consiliul Local la Goleşti”, se laudă edilul din Goleşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe