Impozitul forfetar distruge economia vâlceană

duminică, 3 mai 2009

Impozitul forfetar distruge economia vâlceană

Impozitul forfetar distruge firmele mici şi mijlocii. În ultimele zile ale lunii aprilie, la Registrul Comerţului Vâlcea sute de persoane se călcau în picioare în graba lor de a-şi desfiinţa firmele. La Vâlcea numărul firmelor radiate în perioada 1-27 aprilie a fost de cel puţin trei ori mai mare decât cel înregistrat în perioada similară a anului trecut.

Cele mai multe dintre firmele care au decis să iasă de pe piaţă activau fie în comerţ, fie în tranzacţii imobiliare. Alţi administratori de firme au decis să-şi suspende activitatea, sperând că în acest fel vor fi ocoliţi de normele de aplicare ale legii. S-a dublat, de asemenea, numărul societăţilor dizolvate voluntar.

Măsura vine după ce Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă care stabileşte că firmele, indiferent dacă au profit sau pierdere, vor plăti un impozit minim anual cuprins între 2.200 de lei (circa 500 de euro), dacă au venituri totale de până la 52.000 de lei şi 43.000 de lei (circa 10.000 de euro) pentru venituri de peste 129 de milioane lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe