Gigi Matei-Direcţia Apelor a amendat River Plaza Mall cu 750 de milioane lei

miercuri, 27 mai 2009

Gigi Matei-Direcţia Apelor a amendat
River Plaza Mall cu 750 de milioane lei

Nicu Trandafir

Nici nu şi-a intrat bine în mână în calitatea sa de director al Direcţiei Apelor Olt, că Gigi Matei a şi început să-şi umfle muşchii în faţa agenţilor economici din Râmnicu Vâlcea. Primul luat în vizor: SC RIVER PLAZA MALL SRL . Proprietarul mall-ului din Râmnicu Vâlcea a fost amendat în data de 27 aprilie 2009 cu suma de 750 milioane de lei vechi pe motiv că nu are canalizare pentru apa pluvială. Amenda este colosală şi aplicată tendenţios de către un angajat mult prea zelos sau care a acţionat la comandă.

Responsabili din cadrul River Plaza Mall ne-au declarat: „În zona centrală a municipiului Rm Valcea nu există canalizare pentru apa pluvială, toate apele pluviale provenite de pe terasele construcţiilor fiind deversate în râul Olăneşti. Primăria Rm Vâlcea va implementa Proiectul ISPA de realizare a canalizarii apelor pluviale în zona centrală, proiect în care va fi inclus şi centrul Comercial River Plaza Mall.

Până la implementarea acestui proiect, Garda de Mediu si Agenţia pentru Protecţia Mediului Vâlcea au acordat un termen de gratie societăţii River Plaza existând în acest sens chiar şi un proces verbal. Societatea deţine toate avizele necesare funcţionării în legalitate. De altfel la procesul verbal de receptie au participat reprezentanti de la toate autoritatile cu atribuţiuni de control si atunci nu s-a pus problema că s-ar efectua vreo activitate ilegală.“

Am încercat să aflăm informaţii suplimentare şi de la reprezentanţi ai Direcţiei Apelor Olt. Prima dată l-am contactat pe directorul instituţiei care a pasat răspunderea informării unui angajat, Bogdan Răboacă. Acesta ne-a spus că fără acceptul conducerii nu poate da detalii de nici un fel. Până la urmă am fost pasaţi la purtătorul de cuvânt al instituţiei care ne-a spus pe un ton excesiv de plictist să facem o cerere la care ni se va răspunde peste câteva zile.

Comentariile sunt de prisos.
Societatea amendată a contestat deja în instanţă amenda, pe care o consideră uriaşă. Precizăm că actualul director instalat pe criterii politice şi nu de competenţă la conducerea Direcţiei Apelor Olt a fost încă de la începutul demarării lucrărilor la River Plaza Mall unul dintre principalii critici ai proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe