Conturile AJOFM nu au fost deblocate

duminică, 10 mai 2009

Conturile AJOFM nu au fost deblocate

Conturile de Trezorerie ale Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea au fost blocate de un executor judecătoresc, la cererea a câtorva sute de persoane disponibilizate colectiv de la fosta Avicola Băbeni. Peste 300 de angajaţi ai societăţii şi-au câştigat drepturile salariale în instanţă, dar Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Vâlcea este acum în imposibilitatea de a vira banii, deoarece are conturile blocate. Acest lucru i-a nemulţumit pe foştii muncitori de la Avicola, care au apelat chiar la preşedintele Consiliului Judeţean pentru a aplana conflictul.

Conturi blocate

Potrivit AJOFM Vâlcea, dosarul de executare silită se referă la suma totală de 5.074.356 de lei, plăţi compensatorii pe care justiţia a stabilit că trebuie să le primească 343 de persoane concediate colectiv la sfârşitul lunii martie a anului trecut, când compania Oltchim SA a vândut unui investitor privat activele societăţii Avicola Băbeni. „Executorul judecătoresc Dumitru Tudor Bunescu ne-a trimis patru somaţii, prin care ne-a notificat începerea executării silite, în baza unor decizii definitive şi irevocabile ale Curţii de Apel Piteşti.

Cu toate că AJOFM Vâlcea are la dispoziţie şase luni pentru a face plăţile stabilite de instanţă, s-au făcut în acelaşi timp popriri asupra conturilor noastre de la Trezoreria municipiului Râmnicu Vâlcea, ceea ce a dus la blocarea activităţii”, a precizat Cristiana Barbu, directorul executiv al AJOFM Vâlcea. Aceasta a mai precizat că s-au făcut deja demersuri la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în vederea bugetării celor peste cinci milioane de lei, însă consideră neîntemeiată graba cu care s-a trecut la executarea silită.

Pe de altă parte, conducerea AJOFM Vâlcea contestă suma de 126.177 de lei, notificată, alături de plăţile compensatorii drept cheltuieli de executare silită. Prin deciziile 265/R-CM/17.02.2009, 259/R-CM/17.02.2009, 36/R-CM/15.01.2009 şi 35/R-CM/15.01.2009, definitive şi irevocabile pronunţate de Curtea de Apel Piteşti AJOFM Vâlcea a fost obligată să acorde celor 300 de persoane plăţile compensatorii prevăzute de art. 28-32 din OUG 98/1999.Tot prin aceste decizii, SC Oltchim SA a fost obligată să întocmească Lista cu persoanele disponibilizate şi vechimea acestora în muncă, urmând ca AJOFM Vâlcea să poată efectua, în baza acestui document plăţile compensatorii prevăzute de instanţă.

Senatorul PNL, Emilian Frâncu, a interpelat ministrul Muncii privind situaţia de la AJOFM Vâlcea

„Domnule ministru, am luat la cunoştinţă despre faptul că AJOFM Vâlcea a ajuns în situaţia să îi fie blocate conturile de Trezorerie, din pricina unor drepturi salariale compensatorii datorate unui grup de persoane disponibilizate colectiv în urmă cu un an şi o lună, mai precis la sfârşitul lunii martie 2008. Aş dori să ştiu de ce a fost nevoie să se ajungă la un proces în justiţie, finalizat în ianuarie - februarie anul acesta, în urma căruia, prin executor judecatoresc, s-a instituit poprire pe conturile AJOFM Vâlcea. Aş dori, de asemenea, să ştiu cum se va soluţiona această situaţie şi când anume vor fi achitate drepturile salariale compensatorii pe care nu mai puţin de 343 de persoane disponibilizate le aşteaptă de mai bine de un an. Solicit prezentarea răspunsului dvs. verbal şi în scris.“ Emilian Frâncu, senator de Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe