Vlădoiu vrea să prevină catastrofele

miercuri, 22 aprilie 2009

Vlădoiu vrea să prevină catastrofele

Deputatul PSD Aurel Vlădoiu a adresat o interpelare lui Adriean Videanu, ministrul economiei, deputatul vâlcean Aurel Vlădoiu doreşte prevenirea unei eventuale catastrofe la Pietreni. „În perioada 1975-1980, Întreprinderea Minieră Râmnicu Vâlcea a amenajat pe raza comunei Costeşti un canal de deviere a cursului râului Pietreni, după ce acesta a fost obturat ca urmare a deplasării haldei carierei de calcar Bistriţa.

Noul curs al râului a fost unit cu cel al pârâului Valea Morii, deşi acesta din urmă avea iniţial un debit de aproximativ zece ori mai mic. Normal era ca, în aceste condiţii, pe albia noului curs de apă să se execute lucrări de regularizare şi consolidare a malurilor, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Pe parcurs, inundaţiile au accelerat procesul de eroziune a solului, iar gabioanele care susţineau malurile au fost distruse, albia noului râul lărgindu-se considerabil. Nu a mai durat mult până ce primele alunecări de teren să le creeze o problemă suplimentară autorităţilor din zonă.

În prezent, Şcoala generală din satul Pietreni (comuna Costeşti) şi locuinţele mai multor cetăţeni sunt în pericol. Nicolae Ciorgan, Gheorghe Pistol, Isidor Macavei, Constantin Schiteanu, Nicolae Schiteanu, Constantin Marinescu, Virgil Iordache, Nelu Conea, Constantin Marinoiu, Cica Ticu, Constantin Ispas şi Elisabeta Ciorgan sunt doar câţiva dintre localnicii care se tem că, la un moment dat, casele şi gospodăriile lor vor fi distruse.

De aceea, ei cer despăgubiri pentru terenurile afectate şi solicită refacerea gabioanelor pentru protecţia malurilor râului, prevenind astfel surparea caselor din zona de risc. Vă rog să vă precizaţi punctul de vedere cu privire la situaţia prezentată mai sus şi, cu autoritatea de care dispuneţi, să găsiţi cele mai bune soluţii de rezolvare”, se arată în interpelarea parlamentarului PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe