Senatorul Emilian Frâncu denunţă abuzurile CEZ Oltenia

miercuri, 8 aprilie 2009

Senatorul Emilian Frâncu denunţă abuzurile CEZ Oltenia

„Ziarul de Vâlcea“ a relatat în repetate rânduri abuzurile la care sunt supuşi vâlcenii de către societatea comercială care are monopol în ceea ce priveşte distribuţia energiei electrice. Iată că şi senatorul liberal Emilian Frâncu ne-a dat dreptate, prin intermediul unei interpelări adresate ministrului Economiei, Adriean Videanu:

„În anul 2009, absenţa energiei electrice din casele oamenilor este de neconceput. Din păcate, inexistenţa unei concurenţe reale pe piaţa energiei electrice a dat naştere la abuzuri din partea furnizorilor, din ce în ce mai greu de suportat de către consumatori.

CEZ Oltenia (SC CEZ VÂNZARE SA) a anunţat implementarea noului sistem de facturare ca pe o mare reuşită. Opinia cvasigenerală a consumatorilor este, însă, total nefavorabilă acestui sistem.

Potrivit Inspectoratului General pentru Protecţia Consumatorilor, cele mai multe reclamaţii înregistrate faţă de CEZ Vânzare SA se referă la facturarea incorectă a energiei electrice consumate, facturare dublă, calculul greşit al facturii de regularizare şi încărcare nejustificată a acesteia.

În Vâlcea, mi-ai fost sesizate situaţii în care CEZ Vânzare SA a emis facturi de regularizare pe şase luni, reprezentând sume greu de achitat chiar şi de către consumatorii salariaţi, darămite de către pensionari şi, din păcate, tocmai astfel de cazuri mi-au fost reclamate.

De cele mai multe ori, aceste facturi ajung la consumatori în preziua sau chiar în ziua scadenţei, provocând în felul acesta, o dublă panică. Sunt situaţii în care consumatorii au fost nevoiţi să caute chitanţele corespunzătoare unor facturi achitate cu câteva luni în urmă, pentru a nu fi nevoiţi să plătească încă o dată energia electrică consumată în perioada respectivă.

Faţă de situaţia expusă, stimate domnule ministru Adriean VIDEANU, vă rog să vă prezentaţi punctul de vedere şi, cu autoritatea de care dispuneţi, să luaţi măsurile care se impun. Solicit răspuns în scris. Emilian Frâncu - Senator de Vâlcea“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe