Primăria oferă 400.000 euro pentru clădirea Şcolii Populare de Artă

miercuri, 1 aprilie 2009

• Cu toate că proprietarii solicită 800.000 euro,

Primăria oferă 400.000 euro pentru clădirea Şcolii Populare de Artă

Consilierii locali din Râmnicu Vâlcea au aprobat, în cadrul şedinţei din 31 martie, propunerea de exercitare a dreptului de preemţiune la cumpărarea clădirii care a adăpostit Şcoala Populară de Artă. Imobilul - construcţie şi teren aferent, situat în municipiul Râmnicu Vâlcea, bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 17. este înscris în lista monumentelor istorice aprobată prin Ordinul Ministrului Culturii şi Cultelor nr. 2314/08.07.2004 privind aprobarea Listei monumentelor istorice, actualizată şi a Listei monumentelor istorice dispărute, cu denumirea „Şcoala Populară de Artă”.

Imobilul respectiv este proprietatae soţilor Tomescu Georgian Daniel şi Tomescu Ioana şi este înscris în Cartea Funciară nr. 1565 cu numărul cadastral 230. În conformitate cu prevederile legale, monumentele istorice aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice de drept privat pot fi vândute numai în condiţiile exercitării dreptului de preemţiune al statului român, prin Ministerul Culturii şi Cultelor, sau al unităţilor administraţiv-teritoriale. după caz, sub sancţiunea nulităţii absolute a vânzării de către proprietari. Persoanele fizice sau juridice care intenţionează să vândă monumente istorice vor înştiinţa în scris direcţiile pentru cultură, culte şi patrimoniul cultural naţional judeţene. Ca urmare a înştiinţării înregistrată la Direcţia Judeţeană pentru Cultură.

Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Vâlcea cu nr. 198/13.03.2009. privind intenţia de vânzare a acestui imobil - construcţie şi teren aferent în suprafaţă de 1.073 m.p. la preţul de 800.000 euro, aceasta nu şi-a exercitat dreptul de preemţiune şi a transferat acest drept autorităţilor publice locale. Cu adresa înregistrată sub nr. 9269/13.03.2009, soţii Tomescu, în calitate de proprietari ai imobilului mai sus amintit, au înştiinţat Primăria municipiului despre intenţia de vânzare a acestui imobil, la preţul de 800.000 euro.

Având în vedere că imobilul-construcţie şi teren aferent în suprafaţă de 1.073 mp, denumit „Şcoala Populară de Artă” face parte din categoria monumentelor istorice reprezentative pentru patrimoniul cultural local care alcătuiesc ansamblul urban „Tudor Vladimirescu” şi este situat în imediata vecinătate a imobilului proprietatea municipiului - Casa Căsătoriilor, prin achiziţionarea şi reabilitarea acestui imobil, se poate evidenţia valoarea culturală şi arhitecturală a acestei zone de referinţă a municipiului.

În aceste condiţii, la propunerea primarului Mircia Gutău, consilierii locali au aprobat exercitarea dreptului de preemţiune la cumpărarea imobilului - construcţie şi teren aferent în suprafaţă de 1.073 mp denumit „Şcoala Populară de Artă”, la preţul de 400.000 euro. De asemenea, s-a mai decis împuternicirea primarului municipiului să semneze contractul de vânzare-cumpărare în formă autentică. Cheltuielile aferente încheierii contractului de vânzare-cumpărare vor fi suportate din bugetul local. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe