Opt taximetrişti s-au ales cu dosare penale

miercuri, 29 aprilie 2009

Opt taximetrişti s-au ales cu dosare penale

În scopul asigurării condiţiilor de legalitate în domeniul transportului rutier, poliţiştii vâlceni, în ultima lună, au desfăşurat acţiuni pentru verificarea şi controlul în trafic al activităţii de transport persoane în regim de taxi.

          S-a urmărit modul în care sunt respectate prevederile Legii nr. 38/2003 ce reglementează activitatea de taximetrie, respectarea tarifelor declarate, existenţa dotărilor corespunzătoare pentru fiecare tip de transport, modul de comportament al şoferilor în trafic, precum şi depistarea persoanelor care efectuează transport ilegal de persoane.

           Astfel, au fost întocmite 8 dosare penale pentru nerespectarea regimului transportului rutier public, faptă prevăzută de art. 2811 Cod Penal. De asemenea, au fost aplicate 85 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care efectuau transport de persoane în regim de taxi, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003, precum şi pentru alte abateri la normele rutiere prevăzute de OUG 195/2002.

          Acţiuni de acest gen vor continua şi în perioada următoare, urmărindu-se legalitatea desfăşurării activităţilor de taximetrie, combaterea transportului ilegal de persoane şi luarea măsurilor legale ce se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe