|duminică, ianuarie 17, 2021
  • Follow Us!

Magazin cu “iarbă legală” în Râmnic 

Magazin cu „iarbă legală” în Râmnic

Poliţiştii din cadrul structurilor antidrog au descoperit de curând că în mai multe oraşe din ţară funcţionaeză magazine în care se vând substanţe psihotrope la limita legii. Printre oraşele descoperite cu magazine de „iarbă legală” se află şi Râmnicu Vâlcea. 

De la Weed-Shop, pot fi cumpărate punguţe de iarbă care să-i ajute pe cei dornici de astfel de experinţe să scape de inhibiţii Contra unei sume ce variază între 25 şi 40 de lei pot fi experimentate tot felul de stări: halucinaţie, euforie sau extaz.  Comercianţii spun că succesul unei astfel de experienţe este garantat, dacă sunt fumate în doze mici, cu amestec de tutun.

În plus, susţin aceştia, dacă nu sunt folosite în combinaţie cu alcoolul, astfel de ierburi nu creează dependenţă. Amestecurile vegetale comercializate nu figurează pe tabelele anexă ale Legii privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi nici pe cele ale Legii privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope.

Potrivit Serviciului Comunicare Publică al IGPR, aceste produse nu sunt recunoscute de ONU şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) ca făcând parte din categoria stupefiantelor ori psihotropelor, motiv pentru care nu sunt plasate sub control de cele două convenţii.

Leave a Response