Incendiile şi asistaţii social “sugrumă” Primăria Roşiile

miercuri, 8 aprilie 2009

Incendiile şi asistaţii social „sugrumă” Primăria Roşiile

• Nicolae Niţă, viceprimarul comunei Roşiile, spune că, în ultima perioadă de timp, a crescut îngrijorător numărul familiilor care solicită ajutor social, cu repercusiuni directe asupra bugetului local

Nicolae Niţă, viceprimarul comunei Roşiile, se declară extrem de nemulţumit de unii cetăţeni din localitate care, în ultima perioadă, dau foc la vegetaţia uscată, iar incendiile se extind necontrolat şi cu repeziciune la pădurile din apropiere. „O să facem un apel la populaţie pentru a nu mai arde fără control vegetaţia uscată. Incendiile cele mai devastatoare le-am avut în satele Cherăşti-Vale şi Cherăşti-Deal, unde focul s-a extins la o pădure. Au venit pompierii şi pădurarii, însă multe drumuri de acces sunt impracticabile”, ne-a declarat zilele trecute Nicolae Niţă, viceprimarul comunei Roşiile.

Despre activităţile curente şi despre proiectele Primăriei Roşiile, viceprimarul Nicolae Niţă ne-a spus că în această săptămână, consiliul local a aprobat forma finală a proiectului de buget pe 2009. „Din păcate, acest buget nu ajunge decât pentru cheltuieli stricte de funcţionare a Primăriei Roşiile şi pentru plata propriilor salariaţi timp de 9 luni. Oricum, sperăm ca din fonduri europene şi de la Consiliul Judeţean să asigurăm resurse pentru finanţarea unor obiective de investiţii deosebit de importante pentru localitate. În acest an, se va asfalta o porţiune de un kilometru din drumul judeţean care trece prin satul Zgubea.

Trebuie să vă mai spun că, de câteva zile, s-au demarat lucrările de reabilitare a căminelor culturale Roşiile şi Romaneşti, lucrări care constau în izolarea termică şi refacerea faţadei”, a mai subliniat Nicolae Niţă. Viceprimarul comunei Roşiile ne-a mai spus că numai în mandatul trecut au fost asfaltaţi peste 6 km de drum comunal cu finanţare prin Programul SAPARD. „În acest moment, avem în lucru împreună cu Primăria Tetoiu un proiect integrat de introducere a apei potabile şi a canalizării în cele două localităţi.

Am făcut o modificare a proiectului, în sensul reducerii numărului de bazine şi puţuri. Proiectul încă nu este depus pe nici un program de finanţare europeană, însă trebuie să vă spun că valoarea totală a proiectului depăşeşte 6 milioane euro”, ne-a mai declarat viceprimarul comunei Roşiile, Nicolae Niţă. Dintre problemele curente care au fost soluţionate rapid, viceprimarul din Roşiile a amintit de acţiunea de curăţare a albiei pârâului Saşa, acţiune realizată împreună cu beneficiarii de ajutor social.

Tot viceprimarul din Roşiile spune că, în ultima perioadă de timp, a crescut îngrijorător numărul familiilor care solicită ajutor social, cu repercusiuni directe asupra bugetului local. Nicolae Niţă, viceprimarul comunei Roşiile, ne-a mai precizat că până în prezent s-au rezolvat peste 90% din dosarele de subvenţie depuse la APIA Bălceşti, asta şi datorită implicării aparatului de specialitate din cadrul Primăriei Roşiile. (Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe