Contrabandişti de alcool şi produse petroliere depistaţi la Horezu

duminică, 12 aprilie 2009

Contrabandişti de alcool şi produse petroliere depistaţi la Horezu

Săptămâna trecută, agenţii din cadrul SPR Mehedinţi au depistat în trafic pe DN 67 Drobeta Turnu Severin – Târgu Jiu o autoutilitară în care au depistat, în urma unui control de rutină, cantitatea de 2.020 l băuturi alcoolice îmbuteliate în bidoane de plastic. Dat fiind că nici unul dintre cei doi ocupanţi ai autovehiculului  - Emilian Ciulufan şi Marian Nistor - nu deţineau acte care să le permită transportul băuturilor alcoolice, poliţiştii mehedinţeni au trecut la confiscarea mărfii.

În urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii din Mehedinţi şi Vâlcea s-a stabilit faptul că alcoolul descoperit în utilitara respectivă era destinat pieţei negre din Drobeta Turnu-Severin şi era produs în condiţii improprii în curtea casei al cărei proprietar este mama lui Emilian Ciulufan, un vâlcean de 38 ani domiciliat în Horezu. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Horezu, bărbatul producea băuturi alcoolice de o calitate îndoielnică în beciul casei mamei sale din satul Coasta Cerbului, comuna Slătioara, amestecând alcool etilic şi diferite esenţe şi arome.

Acesta transporta apoi alcoolul cu ajutorul autoutilitarei proprietate personală şi le distribuia mai multor furnizori ilegali din Drobeta Turnu Severin. În timpul cercetărilor efectuate la domiciliul lui Emilian Ciulufan, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale Vâlcea şi lucrători ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea au descoperit de asemenea 2.800 l produse petroliere, depozitate în mai multe rezervoare confecţionate artizanal.

Întrucât nici pentru acestea nu a putut prezenta documente de provenienţă, poliţiştii i-au ridicat lui Emilian Ciulufan marfa în vederea expertizării şi stabilirii încadrării tarifare. Din spusele vecinilor acestuia, se pare că bărbatul obişnuia să depoziteze cantităţi apreciabile de combustibil tot în gospodăria mamei sale, într-un container de metal aflat chiar în mijlocul curţii.

În prezent, faţă de Emilian Ciulufan se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „achiziţionare de uleiuri minerale rezultate din prelucrarea ţiţeiului sau a altor materii prime, care provin pe circuitul economic de la alţi furnizori decât cei autorizaţi” şi „evaziune fiscală”. De asemenea, atât Emilian Ciulufan, cât şi Marian Nistor sunt anchetaţi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale în ceea ce priveşte comerţul ilegal cu produse alcoolice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe