Comuna Bărbăteşti se pregăteşte de marea Sărbătoare Pascală

miercuri, 8 aprilie 2009

Comuna Bărbăteşti se pregăteşte de marea Sărbătoare Pascală

    Pentru primarul comunei Bărbăteşti, Constantin Banacu, munca neobosită şi faptele sunt cartea sa de vizită. De această dată ne-a vorbit mai puţin despre proiectele ce urmează să fie demarate şi cele ce sunt deja în derulare. A evidenţiat mai mult o altă prioritate a locuintorilor pentru această perioadă, şi anume pe cea spirituală. Dar nu înainte de a preciza că toate problemele cotidiene ale localităţii vor fi gestionate ca întotdeauna cu promptitudine.

    Crucea şi Învierea lui Iisus pentru  noi oamenii nu trebuie să rămână  doar o sărbătoare istorică, care se repetă în fircare an şi nu aduce decât o mică mulţumire sufletului, numai pe moment, a spus primarul Constantin Banacu, adăugând: „Intrarea Domnului Hristos în Ierusalim mai înseamnă şi intrarea Lui în cetatea  sufletelor noastre, în inimile noastre, în vieţile noastre. Pentru aceasta, se cuvine să dezbrăcam veşmintele noastre, adică păcatele noastre, să le aruncăm la picioarele Mântuitorului. Să ne dezbrăcăm de omul cel vechi şi de toate legăturile cele rele, să dezlegăm sufletul şi trupul de legăturile păcatelor, de toate patimile si deşertăciunile omeneşti, de toate vorbele cele rele şi murdare. Să lăsăm răutatea, căci este mare răutate în lume; să lăsăm, înjurăturile, intrigile, bârfele, violenţa, minciuna şi pe toate celelalte răutăţi.

    Hristos a biruit moartea, căci a înviat pe fiul vaduvei din Nain, pe fiica lui Iair şi mai ales pe Lazăr, care fuse mort de patru zile. Vineri seara înainte de duminica stâlpărilor, ajunge în Betania, unde mai înainte înviase pe Lazăr. A petrecut acolo sâmbăta aceea în casa lui Lazar şi a surorilor  lui Marta şi Maria. Din Betania unde a stat în ziua de sâmbătă, a doua zi de duminică s-a dus în Ierusalim, adică ziua pe care noi o numim astăzi „Duminica Floriilor”. De aceea în această zi este şi dezlegare la peşte. Însă până la intrarea în Ierusalim, Iisus a trecut cu ucenicii săi  în locul Betfaghe, la muntele Măslinilor care se află la 2 km distanţă de Ierusalim.

În acest loc se păstrau miei  care erau rânduiţi pentru jertfire, iar de aici, cu patru zile mai înainte de Paşti, îi duceau la templu ca să fie jertfiţi. Pentru aceasta şi Iisus a trecut prin acest loc, ca să arate tuturor pentru a crede cu adevărat că El Însuşi este jertfa cea adevarata. Adică Mielul care trebuie să fie jertfit pentru mântuirea lumii. El este cu adevărat Mielul pascal, al cărui sânge a împăcat cerul cu pământul. Îmi inchei alocuţiunea cu urări de bine pentru locuitorii comunei Bărbăteşti şi pentru toţi cititorii Ziarului de Vâlcea, şi dorec ca în noaptea de Înviere să-i auzim cu toţii pe preoţi strigând: Veniţi de luaţi lumină!“
O.A.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe