Clădirea cadou primită de Fundaţia Milenium va fi... demolată

duminică, 5 aprilie 2009

Clădirea cadou primită de Fundaţia Milenium va fi... demolată

În şedinţa Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, de săptămâna trecută, a trecut aproape neobservată propunerea de transmitere a unui imobil din domeniul public în domeniul privat al municipiului, în vederea... demolării. Este vorba de clădirea Căminului Cultural din Feţeni, preluat de Fundaţia Milenium în urmă cu doar două luni. Prin Hotărârea nr. 8/29.01.2009, Consiliul Local a aprobat transmiterea în folosinţă gratuită către Fundaţia Cultural Ştiinţifică „Milenium” a imobilului - construcţie Cămin Cultural Feţeni, în suprafaţă construită de 184 mp şi terenul aferent acesteia în suprafaţă de 1418 mp situat în cartierul Goranu.

Numai că luna trecută, Fundaţia Cultural Ştiinţifică „Milenium” a solicitat emiterea certificatului de urbanism în vederea obţinerii autorizaţei de construire pentru „Reparaţii capitale Cămin Cultural Feţeni”, fiind necesar în acest sens a se efectua o expertiză tehnică a construcţiei. Scopul expertizei tehnice l-a reprezentat stabilirea lucrărilor de consolidare necesare pentru a asigura clădirii respective rezistenţă şi stabilitate, prin măsuri constructive care să respecte normele tehnice în vigoare. Cei de la Fundaţia Cultural Ştiinţifică „Milenium” spun că starea tehnică în care se află clădirea în prezent nu permite o recondiţionare care să corespundă cerinţelor de rezistenţă, stabilitate şi siguranţă în exploatare impuse de normativele în vigoare.

Astfel, pentru realizarea unei construcţii cu două etaje pe amplasamentul construcţiei existente, ţinând cont de faptul că structura de rezistenţă a acesteia în starea de degradare în care se prezintă şi cu perioada de garanţie depăşită, s-a ajuns la concluzia că această clădire trebuie... demolată. În aceste condiţii, consilierii locali au aprobat în 31 martie 2009 trecerea din domeniul public în domeniul privat al municipiului a imobilului-construcţie Cămin Cultural Feţeni, în vederea emiterii autorizaţiei de desfiinţare şi demolării acesteia, modificându-se în mod corespunzător inventarul domeniului public al municipiului.

În luna ianuarie a acestui an, Fundaţia Cultural Ştiinţifică „Millenium” a primit un teren gratis de circa 1.500 mp în Goranu, în condiţile în care suprafaţa clădirii ocupă doar 184 mp, adică mai puţin de 15% din teren. În data de 21 ianuarie 2009, Fundaţia Cultural Ştiinţifică „Millenium” (persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial) a solicitat Primăriei Râmnicului transmiterea în folosinţă gratuită, pe o perioadă de 49 de ani, a imobilului respectiv pentru desfăşurarea activităţilor specifice domeniului său.

După numai 8 zile, în data de 29 ianuarie, primarul Mircia Gutău a pus proiectul de hotărâre pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local. Potrivit actului constitutiv, scopul fundaţiei este acela de „a promova cultura, ştiinţa şi patrimoniul turistic al zonei geografice aferente judeţului Vâlcea, iar obiectivul acesteia constă în conservarea şi cercetarea biodiversităţii aferente arealului limitrof municipiului Râmnicu Vâlcea”. (Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe