70 de primării vâlcene, aproape de faliment

miercuri, 29 aprilie 2009

70 de primării vâlcene, aproape de faliment

• Apel către parlamentarii vâlceni

Bugetul destul de redus din acest an a ajuns şi la osul edililor a 70 de localităţi dintre cele 89 ale judeţului Vâlcea, motiv pentru care Ion Cîlea,  preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, s-a hotărât să ia anumite măsuri pentru ca actuala criză să fie suportată mai uşor de consiliile locale. Acesta intenţionează să realizeze o documentaţie prin care să fie asigurate sume minime pentru fiecare consiliu local în condiţiile crizei.

Majoritatea primarilor din judeţ nu au avut în această perioadă fonduri suficiente pentru a-şi plăti salariaţii, iar celelalte cheltuieli pentru diferite utilităţi au fost trecute pe altă listă de priorităţi. Astfel, mulţi salariaţi se văd deja şomeri. În acest sens, Ion Cîlea a atras atenţia parlamentarilor vâlceni să facă diligenţele necesare la Bucureşti pentru ca rectificarea bugetară să aducă ceva mai mult în administraţiile locale.

„Am atras atenţia, în întâlnirile pe care le-am avut cu oficialii de la Bucureşti, că există pericolul ca unele primării vâlcene să-şi închidă porţile din cauza lipsei resurselor bugetare”, a declarat preşedintele CJ. În acest context, el a cerut sprijin de la toţi parlamentarii vâlceni, indiferent de culoarea politică a acestora. De asemenea, Cîlea a declarat că vrea să realizeze o documentaţie prin care ar urma să se asigure sumele minime pentru fiecare administraţie locală.

„Conform acestui plan, primarii ar trebui să lase de-o parte pentru moment cheltuielile destinate dezvoltării, dând prioritate salariilor şi cazurilor sociale”, mai spune Ion Cîlea. Pentru ca toate acestea să poată fi realizabile, preşedintele CJ Vâlcea a menţionat că soluţia în acest sens ar fi o Hotărâre de Guvern prin care sumele ar putea fi asigurate pentru fiecare localitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe