Parcuri industriale şi agricole în Vâlcea

miercuri, 11 martie 2009

Parcuri industriale şi agricole în Vâlcea

Reprezentanţii Consiliului Judeţean au decis să inventarieze în perioada imediat următoare toate terenurile libere din judeţ, pentru construirea unor parcuri industriale şi agricole. Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea susţine că municipiul Râmnicu Vâlcea duce o lipsă acută de terenuri în acest moment, dar că sunt alte cinci localităţi din judeţ care pot deveni locaţii pentru asemenea parcuri. Cîlea doreşte ca în Drăgăşani, Bălceşti, Berbeşti, Horezu şi Brezoi să fie construite parcuri industriale şi agricole care vor ajuta la dezvoltarea judeţului.

„Vâlcea are nevoie de parcuri industriale. Din acest motiv, dorim să identificăm terenurile şi clădirile unde se pot ridica astfel de parcuri. Vrem ca acestea să fie amplasate în afara municipiului pentru că aici nu mai sunt terenuri. Nu are rost să aglomerăm zona”, a declarat Ion Cîlea. Acesta spune că localitatea Brezoi dispune de suprafeţe mari de teren pentru construirea unui astfel de obiectiv, valoarea lui fiind mult mai mică şi că există în zonă şi forţă de muncă inactivă.

Bălceştiul este o altă localitate pe care Cîlea vrea să o dezvolte odată cu realizarea unui parc industrial sau agricol. „Poate fi  un parc mixt aici, pentru că acest oraş se află la distanţă mică de Craiova şi vreau să am o discuţie cu cei din industria craioveană, pentru a avea anumite repere de la societăţile mari de acolo”, mai spune Cîlea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe