|joi, iunie 30, 2022
  • Follow Us!

Locuinţele din Guşoeni, afectate de traficul greu din zonă 

Locuinţele din Guşoeni, afectate de traficul greu din zonă

Joi, 19 martie 2009, specialişti din cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Vâlcea s-au deplasat la Guşoeni pentru a evalua pagubele cauzate de traficul greu înregistrat pe DC 86 – Spârleni – Dealu Mare – Bălşoara. În anul 2008, pe porţiunea de drum amintită, au fost executate lucrări de întreţinere de operatorul petrolier – Grupul de Zăcăminte Mamu-Oteşti –  pentru asigurarea unei circulaţii în condiţii acceptabile atât a traficului auto normal cât şi a utilajelor care deservesc Sonda 4335 Mamu.

Au fost examinate 7 locuinţe din satul Dealu Mare, acestea prezentând în general fisuri în pereţii exteriori şi tavane, cauzele degradării acestora fiind dificil de stabilit, în condiţiile în care construcţiile au o vechime mare de exploatare şi întreţinerea acestora nu a fost realizată periodic. De asemenea, nu s-a putut determina un raport de cauzalitate între apariţia fisurilor şi traficul greu din zonă, acest raport putând fi stabilit doar printr-o expertiză tehnică efectuată de un expert tehnic atestat.

În perioada imediat următoare grupul de locuinţe afectat va fi monitorizat, operaţiunea urmând a fi realizată de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă care va face până la data de 1 aprilie 2009 şi inventarierea locuinţelor care prezintă degradări. Rămâne să se stabilească în ce măsură se poate moderniza drumul pe sectorul respectiv care traversează zona locuibilă a satului Dealu Mare, adică aproximativ 2,5 km şi identificarea unor soluţii de sprijin a cetăţenilor în acţiunea acestora de consolidare a locuinţelor.

Leave a Response