Intervenţie pentru drumurile judeţene

duminică, 29 martie 2009

Intervenţie pentru drumurile judeţene

Preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea (PSD) a intervenit zilele trecute pe lângă ministrul dezvoltării regionale şi locuinţei, Vasile Blaga pentru alocarea mai multor fonduri necesare pentru derularea celor şase proiecte de drumuri judeţene cuprinse în Programul Operaţional Regional, Axa 2, domeniul de intervenţie 2.1. care au fost deja evaluate administrativ din punct de vedere al eligibilităţii tehnice şi financiare şi au obţinut aprobarea Comitetului Regional de Evaluare Strategică şi Corelare (CRESC).

Ministrul Vasile Blaga a fost informat că Vâlcea este singurul judeţ din regiunea Sud Vest Oltenia şi printre puţinele din ţară care are proiecte tehnice depuse încă din luna decembrie 2008 şi, în consecinţă, există posibilitatea de a fi recuperate întârzierile la predarea studiilor de fezabilitate. În acest scop, preşedintele Consiliului Judeţean a propus câteva soluţii pentru finanţarea proiectelor aflate pe lista de rezervă.

Aceste soluţii au în vedere alocarea altor fonduri neconsumate pe celelalte axe ale POR 2007 – 2013, realocarea fondurilor neconsumate în ultimii doi ani pe alte programe de post aderare finanţate de UE şi, nu în ultimul rând, aprobarea unui program complementar de finanţare a infrastructurii de transport (drumuri judeţene, centuri ocolitoare, străzi urbane) pentru proiectele aprobate de CRESC Oltenia.

„În discuţiile avute, ministrul Vasile Blaga o dovedit o lăudabilă receptivitate şi disponibilitate. El le-a solicitat secretarului de stat Răzvan Murgeanu şi directorului general Gabriel Friptu să preia pe agenda priorităţilor problemele supuse atenţiei de mine şi să se realizeze imediat între aceştia o punte de legătură. De asemenea, ministrul a promis că, începând cu semestrul II a.c., se va ocupa personal de suplimentarea fondurilor POR, Axa 2, domeniul de intervenţie 2.1.” – a precizat Ion Cîlea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe