în discuţie ÔÇô respectarea legii!

duminică, 29 martie 2009

Caz unic în istoria Consiliului Local Râmnicu Vâlcea:

În discuţie – respectarea legii!

• Consilierii locali se văd puşi, marţi, 31 martie, într-o situaţie destul de jenantă: aceea de a vota dacă respectă sau nu legea

În şedinţa de Consiliu Local din data de 31 martie 2009, primarul Mircia Gutău, se va afla într-o postură destul de incomodă. Vreo trei prieteni de-ai domniei sale din presă l-au „tocat“ mărunt pe edil timp de vreo 10 zile înaintea acestei şedinţe. L-au „tocat“ sistematic şi în haită, l-au stresat şi chiar şantajat în disperare de cauză. Motivul?

Tiberiu Pîrnău, directorul „Ziarului de Vâlcea“, nu trebuie să fie inclus pe lista de priorităţi a solicitanţilor de locuinţe pentru tineret, cu chirie – ANL. În opinia lor, nu contează că ziaristul îndeplineşte toate condiţiile legale pentru a fi beneficiarul unei astfel de locuinţe şi are un punctaj eligibil de 57 de puncte, care-l situează pe poziţia 48 pe lista de priorităţi (conform datelor puse la dispoziţie de comisia de repartizare, aflată în subordinea Consiliului Local).

Pîrnău este vinovat că este ziarist, că a îndrăznit să-şi construiască un ziar, că nu este sclav pe „plantaţiile“ celor trei prieteni din presă ai primarului. Pîrnău trebuie să trăiască în sărăcie, în mizerie, aşa şi-ar dori ei.  Ceea ce contează şi e mai presus de lege este ceea ce cred ei – „mogulii“ presei vâlcene.

Tiberiu Pîrnău trebuia să le ceară voie mai înainte să depună documentele la Primărie, iar funcţionarii să vină la ei să semneze aprobările cu pricina. De altfel, ei se laudă în oraş, că însuşi primarul Mircia Gutău le-a cerut voie să candideze la această funcţie şi că datorită lor a ajuns în această demnitate.

Penibili! Surse din interiorul Primăriei ne-au atenţionat că primarul este pe cale să cedeze şantajului „mogulilor“ şi pregăteşte o tentativă de „vot al consilierilor“ în această problemă artificial creată. Consilierii locali se văd puşi, marţi, 31 martie, într-o situaţie destul de jenantă: aceea de a vota dacă respectă sau nu legea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe