Deputatul Vâlcu susţine CET Govora

duminică, 15 martie 2009

Deputatul Vâlcu susţine CET Govora

Deputatul PD-L Samoil Vîlcu a participat în data de 14 martie în localitatea Rânca, la o masă rotundă, eveniment organizat de Federaţia Naţionala Mine Energie, la care au fost invitaţi să participe parlamentari din Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi, precum şi reprezentanţi ai Ministerului Economiei. Discuţiile s-au axat pe problemele din minerit si energie.

„La Rânca, directorii  de la CET Govora,  Complexurile Energetice Craiova, Rovinari, Turceni, SNLO si RAAN Drobeta-Turnu-Severin, au prezentat situaţiile şi problemele cu care se confruntă, în prezent, instituţiile pe care le conduc. În plus, s-a discutat şi despre posibilitatea privind constituirea Companiei Naţionale de Energie şi Lignit Oltenia, cu sediul la Târgu-Jiu.

De fapt, reprezentanţii societăţilor prezente la Rânca au cerut sprijin parlamentar pentru modificarea Legii 106/2008, în sensul declarării lucrărilor miniere pentru exploatarea lignitului de interes naţional. Declararea lignitului ca materie primă energetică de interes naţional, definirea prin act oficial al domeniului de proprietate al SNLO Oltenia şi modificări legislative pentru protecţia socială a persoanelor disponibilizate, care au lucrat în domeniu au fost solicitări venite din partea directorilor prezenţi la această întâlnire. La fel de importantă este şi modificarea Codului Silvic, măsură care să vină în sprijinul exploatărilor miniere”, a declarat Samoil Vîlcu, deputat PD-L Colegiul nr.2 Rm. Vâlcea Sud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe