Demisie la vârful societăţii UNIVERS

miercuri, 11 martie 2009

Demisie la vârful societăţii UNIVERS

Chiar dacă societatea Univers SA Râmnicu Vâlcea a raportat rezultate financiare bune pentru 2008, conducerea acestei firme nu a fost şi nu este ferită de „permutări”, pe fondul divergenţelor între acţionarul majoritar – SIF Oltenia – şi unii acţionari minoritari. Petru Mihalcea, numit de SIF Oltenia în 2007, şi-a dat demisia în urmă cu câteva zile din Consiliul de Administraţie al SC Univers SA, for condus în prezent de către Camelia Dana Voiculescu. Nu se cunosc încă motivele reale din spatele gestului lui Petru Mihalcea, dar trebuie să spunem că Vasile Crişu a fost schimbat din funcţia de director general al UNIVERS în 2006, locul său fiind luat de Cătălin Munteanu.

Acesta din urmă n-a rezistat decât un an în funcţie, fiind înlocuit cu Răzvan Mihai Buzatu, fiul vicepreşedintelui SIF Oltenia, Teodor Buzatu (foto). Anul trecut, Vasile Crişu, fostul director general al UNIVERS Rm. Vâlcea, a dat în judecatã... societatea la care a lucrat, pe motiv că noua conducere a firmei l-a concediat ilegal. Pe rolul Tribunalului Vâlcea se află în judecată Dosarul 2321/90/2008, prin care Vasile Crişu contestă decizia de concediere. Potrivit unor precizări ale directorului actual, Mihai Buzatu, UNIVERS a depus la acest dosar întâmpinare din care să rezulte că decizia de concediere contestată de Vasile Crişu a fost emisă în mod legal, cu respectarea dispoziţiilor Codului Muncii.

Anul trecut, SC Univers SA a realizat venituri totale de circa 8,32 milioane lei şi o cifră de afaceri de peste 6,53 milioane lei (1,6 milioane euro). Cu numai 60 de salariaţi, societatea a avut anul trecut cheltuieli totale de circa 7,2 milioane lei, rezultând astfel un profit de 1,12 milioane lei. Tot potrivit aceluiaşi raport, SC Univers SA avea la data de 31 decembrie 2008 datorii totale de doar 1 milion lei, o sumă aproape egală cu creanţele de încasat de societate. De asemenea, SC Univers SA nu avea, la aceiaşi dată, nici un fel de plăţi restante. Capitalul social al societăţii de 2 milioane lei divizat în 800.000 de acţiuni (la valoare nominală de 2,5 lei) nu a fost modificat ca mărime faţă de anul precedent. În cursul anului trecut, SC Univers SA a vândut următoarele active: spaţiu comercial Ocniţa; spaţiu comercial Depozit Ştirbei Vodă, spaţiu comercial Complex Hermes, etc. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe